Ett phonigt avslöjande inlägg med swing!

Så här i moderna tider när vi vill lyssna på artister & låtar – från stora delar av världen – så kan vi göra det lätt utan egentligt fysisk kontakt – heller inga svarta eller röda banankontakter 

Mest grinande skinande – fast osynliga blåtänder är det som tänder när det med läckert vajande ljudvågor händer!

Förr var det annat bestyr samt fantastisk uppfinningsrikedom – allt för att förmedla tal & musik vidare till en hänförd lyssnarskara.

Här kan du återigen höra hela versionen när Thomas Edison läste om Marys lilla vita lamm – som visar sig ju vara en grymt god… smörgås!!

Ja det gäller att våga höra hela sanningen! I dessa tider är det allt för många som kör med fejkade… mackor!

Men nu håller vi oss på spåret – eller i spåret – allt finns samlat i en fin bok där du kan fira 100-årsdagen med utveckling från phonorullen till stenkakor och läckra vinylskivor som ju som tur är serveras än idag på ett läckert… smörgåsbord!

Foto: https://www.amazon.com/Fabulous-Phonograph-1877-1977-Roland-Gelatt

Men hallå där – säger vän av ljudlig ordning – den boken kom ju för heeeela 42 år sedan – och nu vill väl ingen ha tillbaka det gamla ”raspiga” upplevelser i sitt öra!?

Men att kärleken till vinylskivor består ligger nog mycket i lyckan att i fint format i regel med vackra bilder och låttexter.

Att fint få sätta på plattan på pinnen, få fysisk kontakt med materialet – samt få snurra igång och liksom se artisten hemma där på den moderna mysiga anläggningen blir du ju så himmelskt glad utav!

Nu skall i ärligheten namn sägas att det är det digitala som fortsätter öka – men en leende vinylälskare har alltid plats för skönt spelbar återvinningsplast!

Foto/grafik: LIRA Klicka på bilden    för mer info

Okej – du får gärna tycka jag är phonig – men jag älskar vinyl av hela mitt hjärta – fusklyssnar bara lite ibland genom andra källor när jag tillfälligt trattnat 😉 

Lämplig platt-musik på det!?  Det är ju vår i luften – så på med vårhatten och UT med alla känslor!!

Det går förstås lika bra utan hatt och/eller grammo-fån (!) också – så länge skivorna finns kvar i knoppen!

 Play on!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *