Fenomenala väderfenomen!

 

När jag var en liten frågvis gosse, grabb eller sork så var det väl knappast hur vädret skulle bli som var av nåt större intresse men en gång så halkade jag in på ämnet bland alla bubblande frågor som förekom i den vetgiriga knoppen.

Kommer iallafall ihåg svaret från min far George som var flitig på att hålla koll på solar, skvalp,vindar, nederbörd, temperaturer med mera  i alla väderlekar! Nog mycket tack vare hans yrkesroll på både flygplatserna i Visby samt senare vid Kungsängen i Norrköping.

Foto: Krusells familjealbum

Det ska bli åska och drivis

Nu har det gått så många år sedan frågan ställdes och kanske var det just detta väderfenomen som jag gick och väntade på som helt plötsligt inträffade häromdagen på riktigt.

Jag som trodde farsan ”bara” drev med mig – okej – blixt åska samt mystiskt mäktigt muller var det garanterat – samtidigt som snön vräkte ner och vinterlandskapet formades vackert vinterfint.

Någon drivis var det icke – men just denna urladdning mitt i det vita var aldrig väntad men kanske efterlängtad – och farsan fick ju rätt efter cirka 60 års hemlig väntan hos sork C.

Flitig med prognoser fick han i den då svartvita teve-apparaten där väderlekskonstnären Curry Melin gjorde ett riktigt hantverk med handritade kartor.

Numera presenterat SVT Väder allt i fina regnbåges alla vackra fria färger –  ingen brun sörja bara en fint värmande knytblus.

En annan rolig väderpresentatör som hade det betydligt svårare att hålla masken var ju Robban Broberg

Foto: Discogs

När det gäller årets vinter-väder så gäller det att gilla läget – kämpa på och tappa ej sugen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *