Från omöjlighet till ö-möjlighet!

Nu i dagarna så slår Biltema upp sina stora ”garageportar” i Visby – men med tanke på den tjocka katalogen och stora försäljningsytan så är det inte bara de bilintresserade som får sitt lystmäte tillgodosett utan här verkar det finnas pinaler i stort och smått för hela familjen.

IMG_3460

Lätt att hitta dit är det ju också – ligger pampigt med egen trafikvänlig rondell, kom bara ihåg att blinka i tid och hitta rätt med din ratt!

http://www.biltema.se/sv/varuhus/Visby/

Har nyligen bläddrat bland fina foton i boken Visby förr i tiden som är sammanställd av Waldemar Falck där jag intressant kunde konstatera att det mesta av Visbyhandeln skedde innanför murarna.

IMG_3467

När det gällde fordon kom så senare Sundströms Hörna på Öster där nu Arbetsförmedlingen ligger. Sedan så har Visby fortsatt expandera duktigt och fått Skarphäll City där det förr var rena landet och även ett Bil City fast i en så långt ut du kan komma i söder.

Visby fortsätter växa, kanske inte så det knakar, men sakta och försiktigt och firmor som vi trodde vi var ”tvungna” att ta båten till för att besöka har nu etablerat sig och ger ö-kunderna större utbud.

Hur skall det då gå för de som redan säljer liknande saker – säkert bra och konkurrens är till godo för alla. Nu finns chans och hög tid att profilera sig på det som företagen/butikerna är duktiga på genom ny typ av marknadsföring, utvald service och sortiment samt kunnig intresserad och trevlig personal som ser kunden!

Nya arbetstillfällen skapas här hemma och fler lär följa – det som sades vare en omöjlighet i form av detta stora varuhus har blivit en ny lokal ö-möjlighet!

Vem står näst i tur eller på lur att glädja gotlänningarna!? Vem tror du? 

kö_ni

Glada Gotland tar tacksamt mot dina kommentarer samt reflektioner om lokalhandel och annat du har på hjärtat – går utmärkt i fältet här nere!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *