Har du en suck i sockenspelet!?

 

Varmt välkommen till Gotland – du som är här för första gången… eller du som levt här hela ditt härliga liv. Men hur mycket kan du egentligen om din kära ö när det gäller alla ortsnamn, eller sockennamn som det så skönt heter på gotländska. Har du varit i alla dessa vackert klingande 92 olika socknar!?

Här kommer en ”enkel” test, som delades ut till midsommarfirargänget i kolonistugan som du kunde läsa om under rubriken Mästarnas Midsommar Mästare här på Glada Gotland igår. Nu togs detta frågeformulär mer som en reklamkampanj för ön och trots fina kartor, infödda guider samt snyggt tryckt disktrasa, så gavs inte många knop att få ihop rätt svar.

Så här kommer en ny chanssamtliga svar skall alltså bli en socken samt förstås öns enda stad är med i leken. Låt oss även konstatera att det inte bara är Stockholm som har tunnelbana – en flitigt använd sådan ligger vi ju inne med här på ön också… var då då? 😉

 1. Andra klassens barn
 2. Italiensk fotbollsklubb
 3. Klokt ställe
 4. Bor vi på kanske
 5. Glad till Påsk
 6. Bra sång
 7. Bostadstidning
 8. Finns i luften
 9. Över Svinesund
 10. Lugnt ställe
 11. Tunnelbana ideligen

 Behöver du mer modern hjälp än denna lite gulnande Gotlandscharta så kolla gärna den kanske lite mer upplysande länken här nere

Gammal gotlandskarta

 http://www.gotland.se/7219

Gör nu ett seriöst sockenförsök och få nyttig gotländsk geografikunskap på köpet – sänd in dina svar till Glada Gotland och vinn fint tygmärke att snyggt pryda dina favoritkläder med!

PS: Jag slänger in en extra som dock inte räknas som socken – men är en välkänd (för)ort:

12. Före detta Finansminister

Lycka till! 

 
Gotland tygmärke 001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *