Har Pastor Jansson Facebook!?

Med tanke på den goda stämningen i Visby Domkyrkoförsamling så får jag väl lov att låta klockorna vacker ljuda i en klingande reprisinringning från 1962 !

Rösta på pastor Jansson, han är en värdig representant för den Svenska statskyrkan –  han har inga bestämda åsikter om nånting!

Men nu är det ju mer insikt och åsikt i vårt 2017-års sätt att kommunicera som upprört en av dagens ”moderna” präster som går och anmäler en i samma kall inför domkapitlet för kollegan med samma tro är för vältalig!

Att först snällt påpeka för varandra att   ”jag tycker du gjort fel”   tycks icke vara aktuellt utan pang på med en anmälan utan att prata/lyssna kollegialt först… hallelejuha!

Jag hör John Lennonss låt GOD eka i huvudet klarare och mer upplyst än någonsin:

https://www.youtube.com/watch?v=nZ5PQppudHc

Att tro på sig själv och kärleksfulla ord, utan omväg genom nån så kallad Gud, känns så mycket skönare just nu. Naturligtvis genom att dela med sig av… just kärlek!

Jag har fortfarande full respekt för dig som är troende och vill verkligen inte ta ifrån dig något av detta, vilken religion det än må vara. Men att avhoppen från Svenska Kyrkan varit stora till antalet den senaste tiden måste ju bero på något. Blir det bättre nu?

Själv har jag en personlig ”Jesus” som jag verkligen kan lita på så mycket ärligare än detta trams som nu redovisats genom lokalradion. Radioandakt! Ha Ha!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6632691

Johnny Cash tolkar Depeche Mode låten som kom i original augusti 1989

Om Facebook så tycker jag personligen att det är en utmärkt fint sätt att snabbt visa sitt ansikte utåt. Det kan gälla privatliv, sin hobby, passion och/eller genom sitt yrke.

Många företagare/myndigheter etc. har ju också insett värdet att visa sig på ett positivt sätt för att kunna göra sina kunder/medborgare glada, ja ge än bättre service.

När det gäller prästerna Mats Hermansson och Monika May inom Svenska kyrkan på ön så skiljer en hel del på deras sätt att uttrycka sig på Ansiktsboken, som tur är är vi alla lika olika!

Mats FB har stor vältaligt presentation av både sitt yrkesliv och sin passion inom till exempel sitt ikonmåleri samt annat ”målande” utanför sitt yrke. MH är mycket livsbejakande utåtriktad.

https://www.facebook.com/mats.hermansson?fref=ts

Monika FB bidrar med många klipp från olika håll som andra har gjort så där blir det mer opersonligt och svårt att greppa vad MM egentligen pysslar med privat. MM är påpälsad och klädsamt diskret.

https://www.facebook.com/monika.may.3133?fref=ts

Att privat använda FB är ju gjort med inbjudan till sina vänner, eller ha den öppen för andra till den grad du själv väljer som användare.

Om sedan vissa vänner som är raka och har civilkurage att påpeka att de har en annan syn på saken det är väl bra för pratet.

Men att i verkliga livet anmäla någon utan att först prata med personen är ju knappast högt i tak … eller torn som det nu i regel finns på/i det öppna kyrkorummet.

Nej, kära läsare, det är igen kyrkorevy, det är  Svenska kyrkan Gotland modell 2017 som ringer in… eller ut! Nu kan de fortsätta undra:

Varför kommer ni inte när jag ringer för…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *