Här står ursprunget till den gotländska Padeln

Alla dessa padelbanor och snack om var sporten egentligen kommer ifrån känns ju tjatigare och svettigare en en hel p-match!

Glada Gotland håller faktiskt med om det internationella ursprunget enligt:  wikipedia – klicka – heja England 😉

Men när det gäller introduktionen & lektionen samt inspirationen i denna racketsport för hela Gotlands väl och ve ÄR det duo-bröderna CK som lade grunden till det hela redan på tidiga sjuttiotalet – ivrigt påhejade av sin mycket bollintresserade mor M.

Foto: CK Padel  197?

Bilden tagen i en av de sällsynta pauserna bröderna hade – annars var det ju fullt sjå att hålla reda på de förkortade racketen samt de lååååånga kropparna snopparna & bollarna… på de då ännu lite längre tråkiga banorna.

Stor C i långa shorts med bra solskydd – Lill C i än mer anpassade korta speedos för smart skuggspel.

NU väntar båda bröderna ivrigt på att få ta del av de stooooora sponsorpengarna som florerar i prominenta padel-sammanhang – förr fick du visserligen ha en extra boll i byxfickan – men i dag skulle de vara mer smakfullt och potent med andra laddade kulor som kan spenderas utanför byxen & boxen.

Lill C har förstås fått två fina smakliga sponsorsavtal som fint smaskigt & tufft rullar (!) på…

Kalas Puffarna sitter sött fintFantomens trikåer är dock svår att få på… men då är MAD-stilen ⇓ räddningen i nöden!


Idén att banorna skulle se ut som en större duschkabin skapades i bästa spänstigaste tvålstund med Alfred E Neuman som ville visa vikten att även de vitala delarna behövde sportig spänstig exponering. 

Bästa padel-låten ever hittade Bröderna C tillsammans med Tiny Tim redan 1968 – snacka om tiiidg Smash Hit för denna skönt soliga mångalna sport.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *