Härlig Hasselnöts Tid!

Att få lova att plocka hasselnötter tillsammans med  två syskon som är bra mycket äldre än själva trädet piggar upp!

Foto: Glada Gotland

Uttrycket ”Frisk som en nötkärna” kan kanske delvis passa in på syskonen – när det gäller att hänga med i knoppen eller i själva kärnan så mår både Hjördis (100 ) & Lillebror Bo (93 ) fint, friska i tanken och den egna envisa viljan!

Fina roliga historier kring barndomshemmet kommer fram när vi har en trevlig fikastund tillsammans i härligt höstliga Hogrän.

Naturligtvis har de sina krämpor i kroppen och kämpar med de enkla hjälpmedel som finns till hands. Samt ett och annat piller.

Hjördis rullator hjälper henne att fortsatt fint rulla fram dit hon behöver. Numera blir det dock mest inomhus. Då är det skönt att få komma ut från stan på tur!

Foto: Glada Gotland

Bo tar gärna cykeln nån mil – numera stadigare på tre hjul – det är med el så motvind samt motsträvigt knä är aldrig fel!

Foto: Glada Gotland

Sällan blir samtalen sentimentala – utan mer åt hållet att försöka fånga dagen och att det är trevligt ”knäcka nöten” i vissa frågor och funderingar som förstås fortfarande nyfiket dyker upp.

Det enda tråkiga är kanske att många gått bort – även av betydligt yngre släkt, vänner och bekanta. Så sällskap gillas, behöver inte vara så märkvärdigt. Även kallprat kan vara varmt!

Nästa gång vi träffas ska jag i alla fall fixa och ta med mig en nötkaka och låt oss väl smaka! Gäller att ställa in rätt ugnstemperatur bara så fixar det sig säkert!

Foto: Glada Gotland

Receptet och/eller tricket om hur du själv kan bli gammal är nog i så fall att ha en stoooor portion humor  på din väg och i det mesta som serveras i livet – NU inte sen! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *