Hög musik i bilen.

 

Billy Bremner har gjort en låt  med titeln Loud Music In Cars, den kom på det anrika skivbolaget Stiff (Buy 125) 1981.

Klicka på konvolutet ⇑  så kan du också höra…. högt om du och bilen vill 😉

Texten är enkelt körvänlig och melodin så skönt gungande – kanske inte i världens högsta fart, men säkert med musikvolymen på topp.

Precis så brukar jag göra när jag skall köra och befinner mig ensam i bilen, då är det HÖGSTA VOLYM som gäller och gärna genom de CD-skivor som jag samlat på mig som annars brukar få ligga orörda.

Idag blev det Peter Gabriel som härligt startade tillsammans med ett gäng säckpipor så min franska gotlandsköpta vagn trodde den befann sig i Skottland !

Klicka gärna på CD-omslaget  ⇑  så kan du snacka med Peter … Come Talk To Me

Peters röst är fint förtrollande och det gäller att se upp för alla hastighetsskyltar som dyker upp på vägen, risk han trollar bort dem och jag blir fartblind.

Spår 5 på CDn…  ja egentligen även första säckpipslåten, får mig verkligen att tänka till på The Beatles Revolver och låten Tomorrow Never Knows. Nu pratar vi långt innan jag hade bil, möjligtvis satt jag gränsle på en puttrande moppe.

Men som du säkert känner till så var den låten en verkligen ”annorlunda” framtids-låtande och fick mig nyfiken att spela annat än bara She Loves You även om den var kärleksfull.

Mycket hände förstås i min musiksmak efter det men nu så här fick jag liksom svar på var morgondagen var, den var här under Gabriels vingar. Ett steg bakåt och många steg fram. Men bara vi tillsammans i den volymhöga bilen. (Från albumet US 1992)

I’m coming home again, home again
And I hear you calling me home again
I am coming home again
Only us

Så vips var jag lyckligt hemma och parkerade bilen fint – musiken ekar ännu skönt i mitt huvud utanför kupén – både från förr och i härliga nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *