Höj rösterna… igen!

Det var 48 år sedan den här frigörande skivan kom för att visa att tunna röster ÄR starka.

Vi modiga maktmän och alla starka kvinnor har haft chansen att ändra både det ena åhhh andra – att se till att alla oavsett kön kunna gå på fötterna och hålla huvudet stolt upprätt – har vi lyckats!?

Det handlar inte om vänster eller höger – det handlar om sunt förnuft och jämlikhet – allas lika värde.

JO –  erkänner att JAG inte alla gånger tänkt med rätt… huvud – men idag gör jag det och känner mig stolt & glad att det funkat fint i lyckliga livet för att stärka… ALLA – oavsett kön och/eller ursprung.

När jag flyttade till Fårösund för några år sedan så fick jag en utmärkt chans att se att paradiset i musikens värld faktiskt finns HÄR långt norrut på vår så omtalad sköna Ö som ju vill locka fler att bo samt verka & utvecklas i landsbygdens alla hörn.

Jag har deltagit som ”vuxen” i Måndagsgruppen på Folkhögskolan där vi fått chans att träffas i de olika linjerna i olika tvärgrupper i skolan – så berikande. 

Ella Music Education denna oas förlagd i en sliten brun barack. Låt dig inte luras av fasaden.

Så innehållsrikt fylld med alla färger du hittar i en mänsklig finstämd regnbåge som törs forma sig som den vill – utan hat & hot.

Kreativitet, lust och så fantastiskt FRI skaparglädje så hela min gamla skivsamling höll på att smälta… eller dammas av och i samma takt som de gamla spåren kom till en gång så sätter dessa ”Ella-Stars” tag i nya sånger  – med ett befriande skapande hålligång.

Det handlar inte om en tillfällig HIT eller dagslända som skall spelas sönder i nån glättig kanal – det handlar om skaparkraft och långsiktighet för att viktigt utbildning för livets fortsättning  skall finnas kvar och formas utan pekpinnar.

Vårt låååååånga land har lockat deltagare som har kommit från när & fjärran – tror jag det, det här är ett fantastiskt fint mänskligt. Som uppmärksammats föredömligt utanför våra S-gränser – vibrerande & stimulerande.

Patti Smith får fint avrunda – hon gör en tolkning på min personliga vän Van Morrisons låt Gloria – det låter ta mig fasen som det är den glorian som borde passa på allas huvuden.

Måtte många många många Glorior för alla Ellor och oss alla ”vanliga” fortsätta skina/glänsa i takt med de fina fria färgerna i musikens vackraste värld som ELLA är med och skapar i nuet … för framtiden.


DU som varit del av detta beslut – tänk om! 

DU som ogillar detta

H Ö J   R Ö S T E R N A !

Ska vi alla fortsätta gå på huvudet in i år 2020? 

Foto: Glada Gotland

LP info: https://www.discogs.com/


https://www.facebook.com/groups/radda.ella/about/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *