Hur låter en Fredsduva?

Hittar en härligt fint fotoillustrerad  bok med ljud… passande pippidöpt till  ”Våra fåglar & deras läten”.

Foto: Glada Gotland

Passande för nu efter långa tråkiga (?) vintern utan naturligt kvittrande ute i naturen så öppnas helt plötsligt näbbarna från ett antal  olika fåglar som hittar ”hem”.

Då på min CD-spelare kan jag kanske ringmärka in nån av alla 96 fåglar som jag sett eller hemligt hört och då finns med på bild samt ljud... kviddevitt på det!

Redan fågel nr 7Snatteranden – tappar jag ju andan för den ju snattrar lika intensivt som jag själv! Eller har den aldrig hörts här på ön, jo jo!?

Det blir i alla fall en spännande flygfärd och lyckliga positivt smittande läten att gäldas åt när CD-spelaren (i bilen) får hjälpa till. Tut Tut!

Men i dessa dystra demokratiska tider då den riktigt otäckt rysliga Rysskorpen kraxar så högt så alla blir skiträdda och liksom Hönan Agda står där utan en fjäder på kroppen.

Då vill jag veta – hur låter en Fredsduva!? Fågeln som hör hemma där frihet, omtänksamhet, vänlighet, kärlek & frid & fred råder i varje vingslag.

Världens bästa fågelband …Byrds… har fint flax och kanske ligger de inne med svaret även om höjden på den fredliga flygturen är väl… hööög!?

Klicka för all lyssna

Foto: https://www.discogs.com
Mer jordnära – fast flygande runt hela vår älskade galna glob – så tar Roger McGuinn ett riktigt lyft med hjälp av en örn… som ej har duvor på menyn… till det enda rätta riktiga mänskliga slagordet: Peace…

Klicka för all lyssna

Foto: https://www.discogs.com
Eller är alla duvor upptagna av att gråta … ja ibland är världen verkligen svår att förstå sig på!

Nu får vi se till att vi alla – du och jag – och hela duvslaget – lyfter och sjunger i fredlig takt tillsammans!

 
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *