I björnbärsbusken!

Att befinna sig bland björnbärsbuskar brukar göra ont... de har verkligen vassa åhh motståndskraftiga taggar som tycker att du ska plocka med sans och måtta.

Foto: Glada Gotland

Men Tuffa M kör med bara armar … behöver dock här på vår ö aldrig vara rädd för några ramar. Jag menar björnbär i mängder finns det… men björnar finns i alla fall ännu inte här på ön. Kanske nån mullrande… fast måttlig och mysig mjukis-nalle förstås.

Björnbär heter ju på latin Rubus… den vanligaste är sötbjörnbär = Rubus plicatus, och det låter verkligen inte så skrämmande.

Vi låter rara Rubus ta med oss på den lätt rullande steniga stickiga stigen:

Klicka ⇑

  Foto: https://www.discogs.com/  

Dessutom såg vi väldigt få andra Homo sapiens som lufsade runt våra buskar – men dyker de upp så finns fler fina bär som mognar i omgångar att plocka och njuta gott av.

Foto: Glada Gotland

Vad gör vi med ”skörden” då!? Jo de hamnar förpackade i frysen men kommer tinat finnas till frukostfilen och säkert vid andra festliga tillfällen. Kanske ge bort några så fler får njuta av vårt handarbete!

Så nu när vi är nöjda så säger vi tillfälligt ”Adjö” till Blackberry vägen… och sjunger tillsammans The Move på en gammal svängig 45-varvare från 1968 – pop är också gott!!

Klicka ⇑

Foto: https://www.discogs.com/The-Move-Blackberry-Way

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *