Koll på våren i Hässleänget

Ett gotländskt änge har så mycket frid i sig, det är liksom tiden står stilla och marken, faunan & träden bara ömt viskar till dig och är lyckliga att du tar dig tid för en titt! Ja en del av dem var härligt pratsugna förstås.


Ser ännu ”rätt risigt ut” – våren tar försiktigt fight med temperaturen så bladen sakta men säkert är på gång utan att rysa eller frysa – men då får blåsippan visa vägen samt kompad med en vacker fågelsång… att nåt så villigt vackert är på gång… ännu en gång.


Några av de riktigt gamla träden har fått gett vika och för säkerhetskull tas bort med hjälp av motorsåg – men såg du vad jag såg!?

Hjärtat finns kvar och kom säkert till som tack för all den underbara tid trädet fått vara med om sin långa trygga uppväxt i änget.


En EN har fullt sjå att ännu hålla sig rak i ryggen – det går sådär – men så är den ju så lång och ståtligt så vad gör det väl att livet fortsätter lite krokigt…

…så länge den får vara med och dela stickigt skönt med av sin EN-vishet!


Ett annat träd – är frigjort- och har lättat på barken. Ber mig ta en bild precis som det är.

Alla föddes vi nakna!

Bara det nu inte blir kallare – då jag mina barkbitar kommer sakna.


När jag är på väg att gå hör jag ett HO HO och blir tilltalad av ännu en stam – viskar ömt i mitt öra att den har full koll på livets mysterier med sitt stora öppna vackra vakande öga.

Precis vad jag själv ibland än mer kan behöva!


Vilken skön filosofisk stund bland alla pinnar och stammar – som ju är precis som oss människor – en del är rakryggade och står pall samt till synes oberörda för det mesta – men med hjärta av guld.

Andra finner krumbukta spännande vägar / former där de fritt får utvecklas åhh kärleksfullt utan hot & hat sig starka växa.

Alla tillsammans i takt med trädens harmoni!

Samtliga foton: Glada Gotland – Hässle änge Fleringe – söndag den 7 april 2019 


Lite mer info/fakta från Gotlandsängar sida här 

http://www.gotlandsangar.se/project/fleringe-hassleanget/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *