Kryss – och kysspassion

Korsordslösare som fyller i sina kryss med kulspetspenna, det är modigt det och jag känner stor respekt för dessa lösare. Har sett dem bland mina Facebookvänner med kryssbildbevis samt på riktigt pågående på papper hos min granntant, 94, som har en stadigt säker blåpenna i sin lite blåa men så skrivglada hand.

Korsord 016

Som present och lite utmaningar har hon ibland fått diverse krysstidningar av oss, men då har vi fått bemöda oss av att hitta de utgåvorna som utlovar riktigt SVÅRA KRYSS. Behövs knappast några nybörjarkryss eller graderade 1-3, som en annan får pennfightas med, nä tuffare utmaningar gäller med hennes rutrutin.

Men med bläckpenna, den nivån får jag nog personligen vänta länge på. Min fega penna har ett praktiskt suddgummi på toppen och ibland känns det som den ändan är mer i rutorna än rätta rätsidan! Nu skall jag väl inte påstå att jag är helt kass utan ibland så spinner det snabbt så inte ens rutorna räcker till.

Att lösa korsord är sannerligen ett stort nöje som får igång hjärnan och lusten att leka samt lösa livets mysterier på ett sånt där härligt jobbigt sätt. Det springer liksom små bibliotekarier samt rättstavningproffesorer i en enda röra uppe i kryssknoppen och tillsammans med någon nöjesambassadör som ju gör att det hela ja just blir…skoj!

Ibland blir det dock kaos på korsordsscenen och ingenting har harmoni. Bokstäverna som skall bilda det sökta ordet blir mer än lovligt blyga och kommer inte fram i rampljuset. Totalt manusstopp och hög rampfeber orsakar lågproduktion. Då är det bara att lägga ifrån sig tidningen och nästa gång, även om det kan gå flera dygn emellan, så vips så sitter ordet där som fick dig fångad i det svarta hålet. Nu kastar sig alla bokstäver fram och sjunger ut i full harmoni!

Nu delar jag som tur är min krysspassion och kan dessutom kombinera den med en kysspassion tillsammans med min Mysiga M ♥ och det händer ofta att vi tar krysset med oss i säng där vi då kan utöva blandade Kamasutrakryssställningar – skönt sätt att sedan släcka lampan på när de runda orden varmt rätas ut i fyrkanterna!

Korsord 011

Alla korsord lockar med diverse priser, mest lotter att skrapa, men det är inte det som drar. Även om det idag är lätt att till exempel bara genom ett sms få iväg några kodord för varje ifyllt kryss så kan du kanske bli lycklig vinnare. Men för mig räcker det att bli en vinnare bara genom att kasta mig över de små fyrkanterna och fylla i – för varje ifyllt ord så känner jag mig som en stolt segrare i den kraftmätningen!

Korsord 007

Vilket är den roligaste ruta DU har klurat ut i något ”knepigt” kryss!??  Dela gärna med dig av dina kunskaper i Glada Gotlands stora kryssruta här nere 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *