Kvinnorna som formade musiken!

Rösträtten 100 år ungför  k v i n n o r n a – borde vi grabbgubbar fattat tidigare att ett jämställt samhälle är bra mycket mer spännande och intelligent om alla kommer till tals… på samma villkor!

Eller till sångmikrofonen – på sina egna skapande sätt. Hur många män som kom i vägen eller spårade en framtid för rock & pop i vilken kategori du än vill sätta när tjejerna i när de ville ta för sig – på sina egna sätt är nog som ett stånkande ånglokomotiv… tufft!

Här den lååånga sköna versionen – Rosetta Tharpe får förstås gentlemannamässig hjälp till scen – eller perrongen, från snäll hästman, säkert en Vallack – samt diverse gubbkompstomp – men oj vilken naturlig röst samt så skönt gitarrspel.

https://youtu.be/MnAQATKRBN0

 ”Didn´t it rain…” Frågan handlar inte om väder – utan mer om det tillstånd vi är i att kärleksfullt se varandra som starka individer oavsett olikheter och/eller kön.

Oh I L♥ve You so…

En helt ny artist – ung svensk småländsk tjej-  pratar på sin fina dialekt i en intervju om sin passion för musiken. Det handlar inte om svart eller vitt, ungt eller gammalt, eller vänster kontra höger, det handlar om att göra det du brinner för.

Hur vi män i pop & rockmusiken – än försöker slå oss för bröstet – att vi var först samt är bäst, starkast und vackrast med manlig make up, så gläds jag av att äntligen kunna läsa den osminkade historien – i ett äkta kvinnligt naturligt tonläge.

Foto och mer bokinfo: http://www.annacharlottagunnarson.com/bocker

Vad händer efter ”regnet” mellan oss då – en del av svaret härligt här! 

And then lost in a kiss,
I could stay for hours like this
Though I don’t know just what magic the raindrops contain
I know that everything’s wonderful after the rain

One thought on “Kvinnorna som formade musiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *