…låt hjärtat va´ me´ !

Just nu nere i Bayern i mysiga München så pågår årets stora Oktoberfest 2014 – ett måste för dig som älskar öl samt gillar att trängas gemytligt med folk på en trevligt central belägen festplats i staden – Therensenwise.

Har du tur och lite planering så kan du få chans att sätta dig ner i ett vackert dekorerat tält och JA… du har kommit till ölhimmeln!

Hacker pschorr

Festens ursprung kan vi tacka kärleken för, den mellan Kung Ludvig den I av Bayern och Prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen oktober 1810 Det skulle naturligtvis firas stort och det började med hästkapplöpningar på platsen och utvecklades med nöjen och sedan då öltält.

Endast ett fåtal gånger sedan dess har det varit avbrott på grund av krig och/eller koleraepidemier. Men kärleken vinner över allt och på årets krus kan du se ett gott exempel på det!

Oktoberfest 2014

Andra fantastiska händelser på detta har jag/vi haft nöjet att få bevista här på hemma- och bortaplan där kärleken står som mästerlig regissör.

 • Ett förlovningspar och de fullständigt lyser om deras lycka som de firade först för sig själva i svampskogen. När vi möter dem för att säga Grattis får vi en lite praktiskt svampkorg av dem med lite blandade svampsorter – de smakar extra kärleksfullt gott efter när vi stekt dem i lite smör
 • Ett par som precis gift sig J♥K och efter fin ceremoni i Sankt Nicolai får vi vara med om en så trevlig bygdegårdsfest med tal, glädjetårar, skålar, mat, prat, spex, musik, dans, kramar samt massor av kärlekskyssar mellan brudparet + gästernas bonusutdelande smack!!!!  Vi säger än en gång TACK!!!!
 • Några små mysiga barnbarn som ritar hjärtan för att de förstår att något fint är på gång!

Låt hjärtat va me 001

 • En dotter som äntligen hittat bostad så hon slipper pendla många långa mil varje dag till sitt jobb  där på fastlandet. Nu kommer hon närmare till sin kära styrman och snart kan de umgås mera mysigt i egna hemmet än ”att bara flyga och fara omkring”!
 • Ja listan kan och kommer att fyllas på mera, hela tiden… Det gäller bara att förstå att varje dag som går är det som kallas kärlekslivet! Kärlek mellan par, kärlek mellan vänner, även orka ge kärlek till de vi inte känner.

Livet och jorden blir en så mycket härligare plats att vistas i/på om vi tänker så…och låt hjärtat va´ me´ !

 

One thought on “…låt hjärtat va´ me´ !

 1. Älskade Oktoberfest broder, om du visste vad jag saknar dig och lille C och alla andra kära Oktoberfestgossar som så regelbundet varit här och har vänt upp och ner på vardagen under Oktoberfesttiden. Ni måste se till att ni kommer nästa år. Planera i tid och sätt högsta priorität.

  Alla frågar och undrar varför ni inte är här!!

  Rolf och jag har redan varit där en runda och på onsdag går jag med firman – vi har två bord!! i Bräurosl.

  Din stora lilla C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *