”Låt oss fan se till att vi inte är idioter längre.”

God morgon kära vänner och ovänner. Idag passar vi på att släppa årets första singel.

(1 januari 2019)

Låten som kommer öppna Eric Palmqwists kommande debutalbum.

Låten som handlar om dig. Och om mig!

Jag blev inbjuden till Black Door Gallery i Örebro 2014, för att ställa ut ett urval av mina rock´n roll bilder under Wild At Heart-veckan. Detta blev första versionen av det som sedan skulle svälla ut till ännu större utställningar och även boken ”Let There Be Rock”.

Jag frågade min vän Eric Palmqwist om inte han kunde komma och riva av några låtar från Ep´s Trailerparks repertoar på min vernissage. Han tackade ja och dök upp ihop med Roger Olsson. Två glada killar. Två gitarrer och en trave bra låtar. Allt gick kanon.

Vi skulle få sova på galleristens soffor hemma i hans radhus. Men så trycktes det lite för mkt öl och Eric, Roger och jag sprang runt och gigade lite överallt i stan (som man gör på Wild At Heart).

Eric lyckades bli osams med mig, en vän till mig OCH sedan även galleristen vars soffor nu drogs in. Vi sov helt sonika på betonggolvet i galleriet. Eller jag och Roger försökte sova. Eric sov inte ett skit, han skrev grunden till den här låten den natten. Jag har hört den i ett antal versioner och jag minns att jag knockades av första versionen, redan på morgonen.

”Va fan…sitter han och sjunger på svenska?” När han långt senare spelade upp ytterligare en låt på svenska för mig så sa jag: ”Eric….om ingen släpper det här, då startar vi ett eget skivbolag!” 

Och det var det som hände förra året. Vi startade EllaRuthInstitutet, döpt efter våra döttrar.  Kanske förra årets bästa företagsnamn

En hyllning till alla blivande kvinnor! 

Men här är den…låten…som, ärligt talat förmodligen handlar om MIG! Och DIG! Årets första och bästa släpp. Inte bara hos oss, utan all over the place.

  • Nyktra till nu.
  • Ta tag i ditt liv.
  • Skit i alla löften du gav i går och som du ändå inte kommer kunna hålla.
  • Börja om nu.
  • Ta hand om dig.
  • Var snäll mot folk runt omkring dig.
  • Låt oss fan se till att vi inte är idioter längre.

KRAM och Gott Nytt År på er alla!

Johan Bergmark

Och varsågoda: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *