Låtletandet pågår – samt en som fann… låtlyckan!

Inför nästa Café Maffen Musikquiz som kommer att rulla – eller alternativt ro (!) igång på Båtklubben i Fårösund – i mitten på februari… 

…så pågår det förstås ett lätt letande efter lämpliga låtar att dammas av  – eller kanske spelas för första gången i sitt låtliv!.

Spannet i gnererna och takterna är taktfullt mixad för att alla ska få en chans att få in … rytmen i kroppen.

Ett tema som med all säkerhet kommer i 1 x 2 – frågorna har något med hjärtat att göra – men visst är det så att ibland sätter man hjärtat i halsgropen när du får höra… (o)ljudet !? 

Till exempel – är det jag just hörde på riktigt riktigt – eller hörde jag fel – eller än värre/bättre… den har jag hört förut – men vad fasen är det för fasansfullt 😉

Jag har i alla fall snubblat över en låt samt skivutgivning som numera även finns fint dokumenterad på Spotify … men ta dig först gärna tiden att lyssna på dessa två utmärkta dokumentärer.

Visar vara sig annat än ”bara” musik – eller önskemålen att kunna bli en stjärna eller kanske bara att finna sin inre själ!


Historien om Sveriges märkligaste skiva

När Leif Andersson klev in i en skivstudio 1974 för att spela in sitt livs enda singel anade han säkerligen inte att resultatet senare skulle uppfattas som den mest udda skivutgivning som någonsin gjorts i det här landet. Men vem var han och hur hamnade han egentligen i en skivstudio?

Del 1 


Del 2 

Mannen bakom Sveriges märkligaste skiva

Han låg bakom Sveriges märkligaste skiva men försvann spårlöst efter att hans mytomspunna singel spelades in 1974. Vem var Leif Andersson? Ett år efter den första dokumentären om Leif får vi svaret.


De utmärkta dokumentärerna är gjorda av : Stefan Sundberg Sveriges Radio.

PSSST: Tack Stefan för att jag får vara med att sprida skiv- & sångsanningen vidare! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *