Lucia då och nu!

Hade turen att få se & höra Gotlands Lucior (!) modell 2019 vid mitt besök på Pjäsen i Visby.

Var hemma hos Hjördis min före detta granne  som nu har eget boende just där på Pjäsgatan.

Ett av uppdragen för dessa Lucior är ju att sprida ljus för detta fina tåg som skrider fram kring den trettonde december.

Film: Glada Gotland

Hjördis har sett många många lucior under sitt liv – ja hon är ju 100 år fyllda – men detta var nog första fina gången då alla i följet hade Luciakronor!

Smart & Lysande drag för att liksom rösta bort eller på nån behövdes ju inte – alla som ställde upp och ville vara med var/är ju lika fina och fick nu chansen att glädja både äldre och lite yngre.

Foto: Glada Gotland

 

Enligt Wikipedia så läser jag:

Ett luciatåg är ett tillfälligt sammansatt följe som uppför en traditionell svensk musikalisk föreställning inom givna ramar. Luciatåg förekommer enbart vid luciatid, särskilt på morgonen på luciadagen den 13 december.

Jag tycker absolut detta är en ljus härlig tradition värd att bevara samt som i detta fina fall forma fantasifullt fritt så fler får ljus.

Jag har även nyligen personligen ställt upp som Pepparkaksgubbe med två andra gubbar – hand i hand! Det smakade gott!

Det är många där ute i livet som gör saker i och utanför sin ”normala” vardag – för att glädja andra.

Det är varmt och viktigt att få fler att lysa när andra sitter och dumt försöker sabotera, trycka ner och fult trolla till det.

Tar fram min favorit kärlekslåtSteven sitter där fortfarande och spelar med uppkavlade ärmar i snölandskapet…låten jag blir så varm & villig av:

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *