Midsommarstämningen vevas upp!

Denna härliga högtid som vi nu går in i skall det njutas av och plockas blommor till – eller förtrollande titta på dem där de står i sin fina prakt på sommarängarna.

Tidigt i livet brukar vi hitta våra egna små Midsommarminnen som vi sedan tar med oss i livet och förhoppningsvis delar av oss med åt alla håll.

Traditionerna kan ju för en oinvigd vara svåra att hänga med i – men ta gärna en titt i  Nordiska museets sida så förstår du varför jag kommer rullande naken på ängen… samt varför DU skall spara kransen med blommor/läkeörter som du haft kring ditt huvud! Fint & friskt ska vi fortsätta att leva!

I likhet med julnatten var midsommarnatten också föremål för magiska föreställningar. Växtligheten tillskrevs särskilda magiska krafter och de övernaturliga väsendena antogs vara särskilt aktiva.

Därför var midsommarnatten lämplig för att samla läkande växter men också för att spå in i framtiden.

Att rulla sig naken i midsommardaggen var stärkande för hälsan liksom att spara en krans och lägga den i julbadet.

Ett sätt att sia om framtiden som fortfarande lever kvar är att lägga sju eller nio sorters blommor för att under huvudkudden på midsommarnatten.

I drömmen får man då se vem man ska leva sitt liv med.

Sedan finns det förstås mat & dryck samt diverse röror som smakar kryddigt gott… det kan vi vara rörande eniga om.

Själv ser jag stort fram emot den lammgrillning jag är bjuden till... allt utom fabriksgjort. Men även Pink Floyd lämnar fabriken så här års och njuter i nåt luftigt… tält!

Annars brukar förstås musiken vara i kör och ett antal snapsvisor skall (st)immigt dammas av  Häftiga häften delas ut.

Den om humlorna sitter väl Bzzzzzzande fint när alla tagit sig en geting. Funkar solklart även fint med alkoholfria alternativ – de med sting!

🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

Undrar om inte mina goa grannar faktiskt har komponerat nedanstående enastående rader – den låter i alla fall rätt Änglalik… och då är det ju gött att vara!

🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

På tal om musik….själv kommer jag väl förstöra hela festen – har lovat ta med den anrika gamla vevgrammofonenM tycker jag bara är fånig och föga phonig – skit samma – en stenkaka till kaffit piggar alltid upp!

Foto: Glada Gotland

Glad Midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *