Mitt teaterliv… akt 2 🎭

Hur var det med Spelman på taket i uppsättningen 1968 på Norrköping-Linköping stadsteater där Margareta Wivers var med i rollen som Golde – var jag med där!?

Gun Jönsson var i alla fall med i rollen som Tzeitel och denna sköna Gun var en av de fina personer som lockade in mig till de stora scenerna.

För jag hade börjat gå på teaterkurser tillsammans i hennes regi och fantastiska teaterlusta på ett av bildningsförbunden i Peking (Norrköping).

Gun visade mig vägen till personal/skådespelare-ingången på teatern och jag kände mig… riktigt rik!


Privat så gillade jag att spexa och göra manus & agera i små Super 8 filmer med min bästa vän Janne. 

I skolan fick jag ofta stå för klassens roliga timma och förutom svartvit film med Donald Duck så tordes jag själv öppna näbben och imitera dåtidens kändisar – helst aktuella politiker som Palme och Gunnar Hedlund samt kanske även Evert Taube och nån mer ganska fantastisk sångfågel.

Det gjordes i aulan på ”stor scen” inför hela skolan – spännande och jag kände mig fri från all mörk mobbing som jag fick gå igenom. Det skrattades och applåderades.

På vissa raster och klasstillfällen var det dock mer som i Bee Gees sången (1968) – men dessa moment och glädje att få agera samt göra kamraterna glada var/är fortfarande en stor lycklig drift hos mig som på nåt sätt gjorde så jag ”stod ut”.

I started a joke which started the whole world crying
But I didn’t see that the joke was on me oh no
I started to cry which started the whole world laughing
Oh If I’d only seen that the joke was on me

Jag var också redaktör för Matteus-skolans skoltidning vilken jag döpt till SKOLK. Så kreativiteten flödade på olika kulturella plan.

Foto:  Skoltidningen Skolk


När det gällde att gå och se film i en av Norrköpings biosalonger så gick OLA & JULIA (1967 i regi av Jan Halldoff) och jag blev hänförd och lika förförd som Ola! Dessutom var det ju både pop, film och teater samtidigt!

Ola (Ola Håkansson) turnerar med sitt popband Ola & The Janglers i landsorten.

Julia (Monica Ekman) är skådespelare och reser runt och spelar pjäsen ”Slutspel” av Samuel Beckett 🎭

En kväll sammanförs deras turnéplaner och de möts på ett hotell. Förälskelse uppstår ♥

Hittade singeln på en loppis nyligen så jag var plötsligt lyckligt tillbaka i din pjäsen en stund … och blev kär på nytt!

Klicka på Ola ⇑ så sjunger han för sin Juliet… igen!


Mitt teaterliv…  fortsättning följer …vad hände bakom ridån efter akt 1 & 2 !?  🎭

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *