Om lyckan att ha en maskot!

Efter ha fått syn på Lasse Anka så undrar jag om Gotlandsbåten är det första gotländska företaget som har en äkta maskot som medarbetare som skall försöka roa barn & vuxna på deras kommande sjöresa!?

Lasse A kommer säkert få det fjädraranamma så svettigt under kostymen för sommaren mellan Västervik och Visby kommer bli sååååå het, eller hur!

Lasse Anka

Naturligtvis finns denna lilla gula anka som mjukisdjur att ta med sig hem också och det är väl kanske mest så som vi alla nån gång har kommit i kontakt med en mysig maskot från besök vid någon turistattraktion, nöjespark eller i sportsammanhang.

Gotlandsbåten ankor

 

Min första egna maskot var långt ifrån en anka, för den hade byxor på sig och tuff Beatlesfrisyr, min popigt balla gonk! Den satt alltid på bästa plats i pojkrummet och övervakade från sin upphöjda position att jag inte hade något flummigt fuffens för mig samt händerna på täcket!

gonk

 

Ett tag hade jag till och med gruppen Gonks som favoritband. Kommer ihåg att min lillebror Robert skrattade gott, när jag spelade låten ”Loppan” för honom, den kittlande fint i de nyfödda öronen 1967! Här poserar gruppen Gonks med sin egen gonk, mycket passande posering!

Gonks

 

Idag har säkert broder R:s musik samt gonk- eller maskotsmak utvecklas och möjligtvis är det Iron Maidens Eddie som lockar fram hans konst att kunna slå hårt som bara den på sitt trumset när han själv musicerar i diverse häftiga band med och utan långt hår och/eller polisong men med ett djäkla hålligång!

Eddie drums

 

Själv så har jag så här i ”modern tid” en mjukt litet leende lejon ifrån Bayern som är min mysiga mogna maskot. Naturligtvis iklädd i lederhosen, en scarf med Bayerns blå/vita färger och på knoppen en liten sliten men fin hatt med vackert vit Edelweiss alpblomma i.

Bayersk maskot 004

När jag trycker lätt på maskotmagen så kommer det ljudligt ljuvligt ett gott & glatt Bayernlöwe joddel som gör mig så full av törst och längtan till Oktoberfesten… und vackra sydtyska landskapet som ju är så fint året runt! Samt förstås törst efter att träffa släkten att säga Prost och leka att jag är deras svenska maskot!!

Bayern Påsk 015

 
Nu undrar jag nyfiket – hur ser din egen maskot ut?
  • Visa upp din favorit här på Glada Gotland! För du törs väl erkänna att du har en sådan!! Ta ett litet foto och sänd in till sidan så presenterar jag den här på bloggen! Glöm inte nämna namnet på din maskot och dig själv förstås! Berätta gärna lite kort hur, var och när ni fann varandra!

 Länge leve maskotar i alla dess former!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *