Om två blå (h)julsaker.

Ännu är det kanske för tidigt att ta sig fram på två hjul … ja som du ser så ligger det fortfarande lite snö både i Österrike där det här fartiga fotot är fångat – samt såklart även på kalla isiga ställen i vårt avlånga land.

Foto: Steel monument of a biking couple on a Harley-Davidson Fat Bob

Men solklart så fort solen tittar fram så vill skinnet på och knutten med spättan ut! Här ovan  staty i stål och så passande (h)julmusik hittade jag på gammal 78-varvare  (stenkaka) på tidlös RK-loppis.

Men Hallå säger du – har du inte firat den helgen klart än… nja… julen är ju ända till Påska!

När det gäller just uttrycket skinnknutte – samt då eventuell kvinnlig passagerare – så hittar jag denna glatt gasande blogg med fartig forskning:

http://mcminnen.se/extra%20udda/skinnknutte.htm


Hur är det med min egen passion för de två hjulen då – jo jag fick äran att låna brorsans riktigt fina blå feta HD vid några tillfällen när han såg på mig som en balanskonstnär & kultrocker av stora mått. Här håller han själv balansen vid softtailsvansen

Foto: Balansklubbben

JO jag sa sanningsenligt att jag hade farit fram på en blå tvåhjuling tidigare – långt innan han mognat och skaffat sin – att det var en snyggt Blå Vespa surrade jag aldrig högt om – som dessutom vid tillfälle farit fram på ett (1) hjul när jag fick den att stegra vi Dalhem kyrka !

Välsignat nära katastrofen efter jag först laglydigt hade stannat vid STOP-plikt … släppte sedan ut kopplingen för pronto när jag samtidigt varvade upp den ilskna getingmotorn för hett – så & si det italienska temperamentet tog mig på en äkta Gladiator-tur!

Tur att inte spättan – eller Bettan – som min moglie hette då… satt på!


Nu tyckte i alla fall brorsans MC-polare att jag körde fööööör sakta –  även om vi ”bara” flott skulle glida genom stan – jag hade liksom inte kommit ur det farliga gasmolnet än.

Mina MC-minnen i det blå  finns så det räcker och blir harmonier över! Sakta sakta i minnesgränderna är snabbt nog.

Ja se på Harpo här  – släpp gasen annars går det käpprätt åt…

Jag kände ju den dolda kraften från HD-motorn, hade den cykeln stegrat så hade det definitivt aldrig blivit nåt mer (h)jul-kul! 

Dessutom som extra blå bonus skulle jag säkerligen blivit ordentligt blåslagen av brorsan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *