Örnnästet intaget och intagande!

Bläddrar i en fotobok med minnen av min far och där finns bland annat en fin bild när vi tillsammans for högt upp i de tyska bergen till Örnnästet – ja i alla fall ett av flera byggnadsverk som ligger högt och vackert beläget med vacker vy in över de Österrikiska alperna.

Kehlsteinhaus är en byggnad på 1 834 meters höjd, som nås via en hiss i berget. Byggnaden finns kvar som museum och turistanläggning. Anläggningen ligger 3,7 km (fågelvägen) sydost om Berchtesgaden. Platsen nås under turistsäsongen med speciell buss som utgår från Obersalzberg.  

Foto: Wikipedia

Här stod vi nu tillsammans efter odramatiskt intagit toppen – och mest toppen mår nog farsan som dagen till ära har på sin Engelska Royal Air Force kavaj – han var aldrig ett dugg skraj för Herr Hitler, farmor Lily från South Shields  gjorde att det engelska blodet pulserade very very vackert varmt! 

Foto från familjealbumet: Glada Gotland

Med på bergbilden finns vår supertrevliga Bayerska guide – den bästa av dem alla, nämligen min Sehr Schöne Schwester Clary ♥ som verkligen kunde konsten att visa upp sin numera fria Freistat.

Vem är då den lätt skäggige och ganska då så mycket hårbeklädda unge mannen till höger om syrran, undrar du säkert nu – jag står själv snäppet längre bort med än yvigare kalufs samt burrigt snårigt skägg.

Duon ser ju mer ut som terrorister på flykt och vissa problem hade vi faktiskt haft i passkontrollen innan infart till Deutschland då där kring mitten på 1970-talet.

Tyska Passpolisen trodde att vi två supersnälla svenskar kanske var en del av de riktigt stygga Baader-Meinhof-ligan!?

Möjligtvis var Herrn till höger om syrran suspekt och försökte osvenskt jubilerande joddla ner i dalen!

Olle Blom – denna sköna resekamrat hade bara fredliga och frodiga tankar und  Ganz Gut Örnkoll på… ölen, det enda skumma(nde) vi sysslade med då und nu…

…Prost!


Gillar även du öl eller Bier som det ju heter där nere i München… så snart är det dags igen att låta ett Maßkrug fyllas frodigt på under Oktoberfest 2019.

Klicka eller klonka med glaset  så får du reda på vad som kommer att ske mellan den 21 september – 6 oktober! 

Willkommen auf der Wiesn!

One thought on “Örnnästet intaget och intagande!

  1. Det är rätt lattjo, har precis nu i eftermiddag suttit och kollat bilder och filmer från två av våra resor till Munchen! Fotat och filmat av dej, Claes, Lillis och Anders.Åren 2006 och 2009…kul va!? En hel del godbitar att kolla in, jäkla vilka sköna resor.Vi var ju iväg en tre fyra ggr till.Nipplas va väl med två ggr, Tobbe en gång.Och en av första gångerna, med Örjan och Björne Sjöberg.Clary och Rolf är väl egentligen värda nåt pris av nåt slag, hur stod dom ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *