Puss på dig P-arkeringsautomaten

Puss på dig P-arkeringsautomaten, det kan du behöva för ingen tycks ju gilla dig speciellt mycket egentligen, eller hur är det med den saken?

– ”Vadå, vad menar du , nu är det väl i alla fall maskinmobbning på låg nivå. Om du visste så många som letar sig fram, kramar och trycker mig på min gröna lyckoknappen varje dag, ja flera gånger per timma faktiskt. Ja till och med samma person ibland varannan timma, så omtyckt är jag så det så.”

 Men det är väl för att din ägare gjort upp regler som säger att de måste!?

”Nähä du, jag är efterfrågad och utplacerad för att de, bilisterna alltså, vill ha samma tekniska framsteg vid P-platserna som i andra kommuner. Sedan vill ju inte handlarna att deras anställda snor bästa kundparkeringsplatserna i centrum. Dessutom så kommer jag ju bli en riktig lönsam för Regionen, jag tar inte jag ger, åtminstone lite fria pappersbiljetter just nu, men vänta du bara.”

Hur menar du nu, du var ju rätt dyr i inköp samt kostar att tömmas och fyllas på? Dessutom sprids dina glatta biljetter för vinden och kostar extra tid och pengar att plocka upp, var är vinsten efter alla insatser?

– ”Dyr och dyr, jag kostar bara 56.590 kronor, vi automater gillar att vara exakta med fakta och jag är förstås byggd av bästa tänkbara teknik. Glatt papper ska det vara – men visst blir jag riktigt sur när folk slänger dem på marken, det är ju dessutom straffbart, så lagenlig som jag är vet jag sånt, så fy på er.”

 Vänta nu, det kan inte var så att det glatta papperet gör så att biljetterna far ut ur bilen i blåsten och någon medveten nedskräpning pågår inte, lappfritt både i och utanför bilen vill säkert alla ha.

Du har ju hela 73 stycken kompisar utplacerade på ön – det blir ju en stor inköpssumma det!?

– ”Ja, lite dryg fyra miljoner kronor… 4,131,070 om du nu skall ha det i vackra siffror! Men det är vi värda och så efterlängtade och fint, fast diskret, utplacerade är vi ju. De som bestämde om oss från första början har verkligen förstått vad folket vill ha.”

Men vänta nu, över 4 miljoner och så tillkommer service, kollar, påfyllning och tömning av pengar, eller hur!?

– ”Jo men det är klart, men de siffrorna har jag inte riktigt klart för mig än, det får du fråga min vårdnadshavare och deras ekonomer om. Fakta* finns på det, bara så du vet. Jag står rakryggad och stolt över deras kloka beslut i denna sak. Men nu får det faktiskt vara P på dina frågor, jag orkar liksom inte med ditt tjat, det är bara ni gutar som gnäller och som hörs. Nu måste jobba vidare, här kommer en glatt kund…en glad kund menar jag.

bokstavsbilder 005

Ja, du skall förstås få vara i fred, jag är ju bara ute och går idag och har inget tryckbehov så att säga så jag promenerar vidare.Men en sista fråga att fundera på får du i alla fall här:

Dina investeringspengarna och servicepengarna som nu är i omlopp kommer alltså att betala sig en vacker dag och göra alla besökare och fast boende bilister glada och än mer förstående för systemet!?

– ”Jo det är klart…tänk bara om vi nu bara fått tagit emot några små futtiga 5-kronor av de som ville stå på parkeringsplatserna den här gratis perioden, då hade vi ju kammat in storkovan och blivit riktigt poppis när vi bidrar än mer till Region Gotlands balans. Att åter tänka på och försöka ersätta mig med den enkla P-skivan som alla påstås ha snurrat på älskvärt är både simpelt och styggt, hur många kronor ger den…svara mig på det du!”

 

p skiva

 

 Nej, det har du ju rätt i, men kanske att enkelheten i hanteringen och friheten är värd mer än allt den popularitet du nu har åstadkommit!?  Men tack och hej för det intressanta snacket den här gången. Nästa gång kommer jag med bil och testar vad du går för – kanske faller även jag då för din glatta charm.

 – ”Puss på dig själv du och hjärtligt välkommen tillbaka till mig – jag är byggd för många mysiga tryckarstunder, vi syns!”

 

 *Fakta:

Region Gotland har ett serviceavtal med Modul-System Sweden AB (samma ställe där P-automaterna är inköpta och som nu ägs av Regionen) som i sin tur har ett avtal med Cevec som drivs av Thomas Öhman, Visby. Parkeringsvakterna sätter i nya biljettrullar och Loomis tömmer myntboxarna.

Vad dessa kringkostnader kostar samt balansen på in – och utgifter för P-systemet är kommer svar på vid senare tillfälle enligt Lennart Klintbom i Tekniska nämnden, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Region Gotland som först vill kolla detta med Regionens ekonomiavdelning… 

P-automaten 009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *