Säg det i toner

 

Under många år har jag haft förmånen att vara vän med Bo Larsson i Hogrän... en härligt glad aktiv ”gubbe” – eller snarare aktiv sork – jag tror att både han och vi omkring honom aldrig förstod att han var en bra bit över 90.

Foto: Glada Gotland

Såklart fanns lite krämpor ja lite krank i knäna samt mediciner för blodomloppet… men ut och cykla på tre hjul på de vinglande landsvägarna var ett måste. Eller ut i terrängen samt skogen på sin stora starka fyrhjuling!

Det var på gården där ute på landet som funnits i familjen sen generationer som det dagliga livet blev för Bo – han hade dock andra drömmar.

Musiker ville han bli och nu blev det på fritid i revyer samt diverse danser runt ön. Gott nog för in i det sista så satt har framför elorgeln och utan nothäfte så flög tonerna fram i rätt rar takt.

Foto: Glada Gotland

Jag gillar låtvalet – här finns tanke, hopp, längtan, glädje, sorg… nu måste jag leva vidare med sorgen men känner förstås glädjen att fått besöka, prata samt skratta tillsammans med denna härliga Hogrän-Bo.

Foto: Glada Gotland


Stig Ohlin får sjunga sin egen låt på listan – jag är övertygad att Bo är i rätt hamn nu… samt tillgång till sitt instrument så han fortsätter säga det i toner när vi saknar honom som mest.


Bo Larsson Dödsannons


PSSSST:

Om du har tillgång till Helagotland läs gärna  Paula Zielinskis utmärkta artikel från 23 maj 2021:

https://helagotland.se/bli-prenumerant/artikel/l6v2838j/gt-2m2kr_s_22

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *