Säkra sagor i smittsamma tider

Nu när vi får vara Max 8 så har Glada Gotland i fortsatt sann moralisk ordning tagit fram passande kultur så vi inte alla sitter på pottkanten och mår skit.Se gärna tidigare publicerad GG inslag från 20/11:

Max Potta V/S Max ÅttaNu har vi med nytvättade händer bläddrat bland gamla klassiker i sagobokshyllan för att se vilka som ”sköter” sig och inte löper amok i handlingen och uppviglar oss… skötsamma.

Vi bjuder på seriÖs analys av innehållet, kloka kommentarer samt klara Ajabaja varningar allt baserat på antal personer som försöker tränga sig på eller in i handlingen.

Mer än 8 är alltså snipp snapp slut på sagan utan prut!


Hans & Greta

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_och_Greta

Kommentar:

Här förekommer förutom Härliga Hans & Gulliga Greta en riktigt fattig far, en opålitlig styvmor samt en Horribelt Hemsk Häxa som dessutom går upp i rök… = 3 lyckligt överlevande personer = Godkänd!


Törnrosa

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6rnrosa

Kommentar:

När den lilla Prinsessan ska döpas inbjuder hennes mor (drottningen) och far (kungen) ”bara” 12 av landets feer… men även en trettonde dyker upp med onda avsikter. Så galet blir det om du bjuder för mycket och fel – sova i 100 år – tur att bakom törnhäcken en prins fanns som kunde plocka och locka med kärleksfulla blommor i uppvaknandet. 

Totalt antal personer = 17 + plus säkert en del andra anställda & festdeltagare på slottet = Fy Sjutton… och vi låter Törnrosa åter falla i sömn så vi själva ska kunna vara vaket vakande & vakna för framtida faror. = Ajabaja.


Askungen

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Askungen

Kommentar:

Fager mö tufft och hårt behandlad av sin styvmor samt sina högfärdiga styvsystrar, och tvingas arbeta som piga för dessa. Hon förvisas till köket, men vinner slutligen genom skönhet och dygd samt vissa inslag av trolldom en kungasons kärlek.

Innan dess bal på slottet som såklart lockar föööör många lycksökare samt borttappad sko som hela Missing People får rycka ut och leta efter passande fot = för mycket tätt dansande & trampande = Ajabaja!


Några av sagorna är helt i djurens värld – men så länge de inte landat i nån kinesisk marknad med dödade kamrater så kan detta konsumeras/läsas med god sagoaptit!

Tummelisa

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Tummelisa

Kommentar:

En liten tumstor flicka som visserligen hålls fången av skalbaggar, paddor samt en mullvad… det låter sjukt men tack vare svala blir det ett friskt lyckligt fe-slut = Godkänd!


Några sagor/sägner så behöver vi bara nämna titeln på så förstår du ju själv att det gått för långt innan de ens har börjat = Ajabaja på dessa:

  • Ali Baba och de 40 rövarna (de får sitta kvar i sin grotta i väntan på bättre tider)
  • Tusen och en natt (i normala fall mycket vackert och förförande – här åker du på en stjärnsmäll och eventuella andra åkommor)
  • Det susar i säven (vattenråttor, mullvadar, paddor, grävlingar…. ja du förstår själv den farliga trängseln)

Sist men inte minst så gläds vi åt att släppa fram dessa = Godkända!

  • Tre små grisar (trots att knorren på svansarna  – kan ibland se ut som en 8)
  • Tre Bockarna Bruse (klampet på bron är godkänt för 8 ton)
  • Snövit och de Sju Dvärgarna… (Puh vilken tur och ej heller filmen lär orsaka trängsel kring gruvan om vi nöjer oss med att på behörigt avstånd kika in och njuta av …den tokiga sången!)

 


PSSST: Tur att vi alltid trots allt törs ta ett steg in i sagans land – inga elaka häxor eller baciller kan stoppa oss!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *