Samlarmani serverad!

Tänk om jag kanske skulle skaffa mig en ny spännande samlarmani och få till en första kollektion om hela 1.725 stycken katter på ett enda (klös)bräde!?

Ja i detta fall så skulle det ju bli hur spinnande som helst eftersom det troligtvis rör sig om öns största kattutställning, nog mest i porslin, som dock verkar stå gömda och nedtryckta i nån källare cirka 3 mil från Visby.

porslinskatter 2

http://www.blocket.se/gotland/Samling_av_porslinskatter_etc_57099062.htm?ca=19&w=1

Vore väl kattvänligt att få upp dem i ljuset och ställa ut dem för att locka till mer mys vid morrhåren – men de flesta är kanske Made in China och hur hårda som helst och alltså inte så mjuka och mysiga som en levande Burma – eller vanlig äkta gotländsk bondkatt!?

En gång i tiden hade jag och min kompanjon O en liknade utställning i vår butik Rabbis Records och vi började samla på kaniner av alla de slag.  Jo till och med en äkta uppstoppad Rabbis som tidigare levt lyckligt i nåt hål här på gotländsk kalkstensmark.

De fick snällt stå still och förgylla den hylla som så vackert prydde runtom i butiken där på Stora Torget uppe över alla LP-skivor som annars var det som ju vi ville att kunderna skulle få  span på och helst höra på också.

Idag nöjer jag nog mig med att fortsätta samla på vinylskivor av det stora formatet och njuter av dessa hopp och snurr på skivspelaren.

IMG_3351

Men för katten – eller för den del kaninen – mitt senaste inköp till hemmet gav mig en vackert ljus djurisk känsla och nyvunnen samlarönskan. Även om grannen säger att det är en hare så lyser den Rabbisklar och leker tillsammans med den stolt bevarade bronsrabbisen från skivbutiken.

IMG_3350

Nu vet vi ju hur det är med den fantastiska förmågan mellan dessa fyrfota ”vilda” djur att snabbt föröka sig så har jag ”tur” har de kanske ordnat en ny samling åt mig av nya kaninkompisar där på fönsterbrädet snabbare än kvickt!

Eller vad säger nu du som är kattälskare MJAU eller…

IMG_3311

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *