Sjöstrand på Wisby Strand gav varma musikaliska vågor!

Eva Sjöstrand passar utmärkt på Wisby Strand som ciceron, konferencier och ambassadör för Musikaliska Sällskapet i Visby och jag gläds att ha fått uppleva  Gala Konserten med anledning av 200 års Jubileet. (15 november 2015) 

IMG_9040

Eva ger oss så skönt skvalpande varma vågor in i historien om vad som hänt dessa tvåhundra år – musikaliska droppar om passionen både bland de från början väldigt unga begåvade utövarna och de mogna vuxna som hejat på.

Viktigt att stimulera spelglädjen på hemmaön eftersom kommunikationerna var ju begränsade – men det hela resulterade ju onekligen positivt när till och med många av de lokala förmågorna senare gick på export och blev världskändisar.

Känd eller ö-känd spelar ingen roll – alla kan vara med och lyssna och den utmärkta Gotlands Sinfonietta förstärkta av Gotlandsmusiken, Kungliga Akademiska Kapellet i Uppsala, Jean Simon Maurin som leddes av den härligt glada uppsluppna dirigenten Sarah Karlsson.

Wow -vilka varma vågor!

Så då Matilda Paulsson och Rickard Söderberg på detta som lämnat det stela hemma och bjöd på sig själva i det väl mixade programmet. Men visst var de koncentrerade på uppgiften och framförde texterna med allra bästa sopran och tenorklang.

IMG_9051

Förutom musiken så gavs goda tips om hur du – eller vi själva skall agera när vi utsatts för faror. Det kan vara på det personliga planet när du mobbats för din läggning eller hot när vår civilisation utsätts för terror.

Det går inte att förvänta sig att någon annan fixar  – om du själv visar kärlek och tror på dig själv samt godheten i varje människa så är det lika ljuvligt att leva som de toner som denna kväll så generöst bjöd på.

Länge Leve att vi alla är lika fast olika! Ett riktigt gott exempel på detta i musikens värld nämnde också Eva när hon berättade om Hendel/Hendrix muséet i London. Snacka om tolerans och utveckling av olika strängar på sin lyra!

Handel & Hendrix in London is dedicated to learning and education. We aim to promote knowledge, awareness and enjoyment of Handel, Hendrix and their music through inspiring, engaging, fun, creative and informative learning programmes.

http://handelhendrix.org/http://handelhendrix.org/

Nu ser vi med spänning fram emot nya 200 år av bevarande, utveckling och musikaliska klanger i nu- och dåtid här hemma på vår lilla trevliga ö och ute i vida varma vackra världen 😉

 Vive la Musique

Om Musikaliska Sällskapet i Visby kan du läsa mer på denna hemsida:

http://musikaliska.se/

musikaliska logo

Som du även hittar på Facebook här:

https://www.facebook.com/musikaliskasallskapet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *