”Som bringat mig sina Hästkrafter.”

Hästkrafter fotoutställning & texter 8 april – 30 maj 2019

Lasse Oloffson

Foto: Freddy Müller

Lasse Oloffson heter jag och denna fotoutställning avslutar mitt fotoprojektår på Gotlands Folkhögskola.

Mitt projekt hette från början ”Den fria hästen” där jag ville spegla hästen i så fri form som möjligt. Så har det ju även blivit men sedan har det i processen kommit att handla mycket om mig själv.

Hur jag under hösten och vintern hittat en andlighet och tro som på något sätt avspeglar sig i bilderna. Eller som hästarna, dessa fantastiskt själfulla individer, på något sätt hjälpt mig att hitta.

Jag minns att jag en tidig oktobermorgon satt på den karga heden vid Gåsemora på Fårö. Omgiven av vilsamt strövande och betande islandshästar och med solen på uppåtgående satt jag där med kameran och en mugg med kaffe.

I detta lugn kunde jag känna en sorts gudomlighet…en andlighet strömma inom mig. Ett annat tillfälle var en dimmig morgon i Ganthem och mitt möte med Hjördis. Hennes kraftfulla och jordiska uppenbarelse gjorde mig helt mållös och andaktsfull.

Jag är och har varit verksam som frilansfotograf i cirka 17 år. Mestadels inom hästsport och i synnerhet travsport. Kärleken till hästen är något som följt mig ända sedan barnsben.

Nåväl…jag hoppas med denna utställning kunna förmedla lite av de känslor som jag under mitt projektår fått uppleva med dessa underbara individer.

Som hjälpt mig finna en tro och andlighet.

Som bringat mig sina Hästkrafter.

Vänligen      ♥

Lasse Oloffson


Foto vinjett: ”Törstsläckaren”Lasse Oloffson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *