Sommar i Sölvesborg

I ett litet musiksnack med Håkan Hedman igår på Glada Gotland i frågan om kommande live-upplevelser i musikens värld under tjugohundranitton så blev svaret:

Har inget bokat ännu, men Sweden Rock ser bra ut i år.

Jo men visst det kan vi verkligen hålla med om och nu i dagarna  så släpps biljetterna – och oj vilken uppställning redan nu!

Kiss, Rainbow, Def Leppard …och ytterligare många många band klara för Sweden Rock Festival 2019!

https://www.facebook.com/swedenrockfestival/videos/264805997529295/

Förra årets Sweden Rock Festival sålde slut på en vecka och blev en stor succé med fantastisk väder, underbar stämning och massor av bra hårdrock.

Så passa på nu när Biljetterna till 2019 års festival släpps … strax!!

Lite Sweden Rockhistorik här:

  • Festivalen grundades 1992 av Ingolf Persson från Kyrkhult i Olofströms kommun.
  • Festivalen var ursprungligen, 1992, förlagd till Olofström under namnet ”Sommarfestivalen”, och redan då hade man ett par relativt stora namn på spellistan såsom Nazareth och Wishbone Ash*.
  • Året därpå blev festivalen en tvådagarsfestival och förflyttades till Karlshamn där festivalen fortfarande hette Sommarfestivalen till och 1994.
  • 1995 fick festivalen namnet ”Karlshamn Rock Festival”. Det namnet behölls till och med 1998, det första året festivalen hölls i Norje utanför Sölvesborg.
  • 1999 bytte festivalen åter namn till det nuvarande ”Sweden Rock Festival”.

Glada Gotland har nöjet att få se och höra *Wishbone Ash, som saknas i sommarens Sölvesborgspellista – men finns att kolla in på söder i Stockholm torsdag den 31 januari.

Uppvärmning får bli – med öppna ögon – denna klassiker:

För dig som nu funderar på att boka in dig till sommarens sköna förlustelser i Sölvesborg så kan du kolla in redan nu hur vissa band låter – med detta stora sortiment så måste du väl i alla fall falla för nån av tonerna!

Och för Håkans del hittar han ju som tur är… Slayer !

https://www.swedenrock.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *