Stayin Alive håller HLR-takt!

Har precis varit på en sannerligen nyttig uppdaterande HLR* -kurs – nu är jag än mer beredd att kunna hjälpa en medmänniska som hamnat i nöd… fått hjärtstopp.

Hjärt Lung Räddning

Det var fint att få känna att jag faktiskt med några ganska så enkla handgrepp kan vara en avgörande del att få fart på hjärtat – vårt liv!

Instruktören var hjärtligt bra och gav oss musik att tänka på när vi skulle hålla takten i våra viktiga moment med kraftiga bröstkompressioner i högt tempo.

Och inte vilken låt som helst – med den så passande titeln:

Nu är jag inte säker på att jag kommer tänka på Bröderna Gibb om/när jag hamnar i  en situation där min nyvunna kunskap kommer behövas – men jag skulle absolut göra ett försök att få liv i en medmänniska – så inspirerad blev jag.

Har du nu inte möjlighet att komma på kurs kan du också spana på lämpliga räddande filmer på nätet, som den här till exempel: 

Här hemma i S ringer du förstås annat nummer för att få tuff proffshjälp:

SOS Alarm 112

https://www.sosalarm.se/viktiga-telefonnummer/112/

Så finns det Hjärtstartare utplacerade på lämpliga ställen som viktig extra hjälp, innan ambulans kommit till platsen, – både här på ön samt övriga landet:

https://www.hjartstartarregistret.se/#/


PSSST !! Du som kan din Disco/POP-historia vet ju att Bee Gees  bildades 1958 i Brisbane, Australien.

Gruppen bestod av bröderna Barry Gibb, Robin Gibb och Maurice Gibb.

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bee_Gees

Bee Gees upplöstes 2003 i och med att Maurice avled i en hjärtattack.

Robin Gibb avled 2012 av cancer.

Barry Gibb lever!

Men din HLR i takt till Bee Gees eller i den taktfulla insats – med eller utan musik i tanken – kan rädda livså Stain Alive är etta på hjärtetoppen – alltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *