Sten med stil!

Vid besök längst ut på huket så hukar – eller bugar – jag mig av glädje över kaffikoppen ur den medhavda termosen – att här på ön har vi så nära till sjön åhhh att kunna njuta vid dess kant till exempel vid nåt fint fiskeläge som är bekant.

Foto: Glada Gotland

En del bjuder på vackert vågad utsikt – även när det är stiltje – samt en och annan uppmaning som ju är lätt att följa eftersom de medhavda mackorna var väldigt goda!

Just att ”kasta macka” är ju annars en ”kasta sten i sjön favorit” – gäller där att få så många studs på vattnet som möjligt, att få den runda stenen att fint flyga samt hoppa lååångt ut och möta sitt öde lite eller läckra läge längre ut från strandkanten. Mest hopp vinner!

Bara att dra sig en bit bort ifrån där fiske – och eller nöjesbåtarna nu skall lägga till och då slänga fritt som jag vill. Men den frestat vågade leken blir till att samla på så vackra fossiler istället.

Foto: Glada Gotland

Jo men de ligger förstås fint där de är – och efter som det inte är ett naturreservat så får några av dem fint följa med hem till samlingen!

Foto: Glada Gotland

Annars så är det de som är in i bergväggen vackra och får förstås fortsätta sitta där bergfast som naturens granna galleri.

Foto: Glada Gotland

Några av de stora stenarna som ligger nedfallna från branten plask nu nyfiket i blöt – kanske är de gröna avund av att de urgamla stofilerna, eller fossilerna, tufft & moget törs vara kvar där de funnits i miljontals dar! Respekt!

Foto: Glada Gotland

Vilket fiskeläge/plats är det nu då – kanske du än mer nyfiket undrar om nu inte museet är öppet…

Foto: Glada Gotland

…och berättar än med från både nu & förr – kolla gärna in den vägvisande H-hemsidan här

http://hallshuk.se/index.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *