STOPPA SOCKAN i mun!

Har varit ute på vår landsvattenväg mot Fastlandet på en riktigt fin Destination Gotland Färja som vare sig var stoppad eller fullproppad.

För vi ombord har sett och lyssnat lyhört på de uppmaningar våra förståndiga myndigheter har gett och lärt oss. Jag/vi följer dem.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Föga roligt att på annars så Glada Facebook hitta en förstoppad skitsida som tror sig veta mer om hur vanligt folk med hyfs skall vara.

STOPPA SOCKAN i mun…

…är mitt motdrag när vi med hopp för mysiga mänskligheten fortsätter den soliga vägen… sakta men säkert ur de mörka smittade molnen. Utan att snacka skit.

 

Mitt ”uppdrag” var att hjälpa min fina V att flytta ”hem” till ön igen… efter en ”utflykt” med Högskolestudier/examen/ behörighet etc. samt socialt fint viktigt jobb i Björkarnas Stad…

Foto: Glada Gotland

…efter moget funderande & övervägande så kände V att längtan tillbaka avgjorde att i god tid nytt jobb fixades… men nu hann tyvärr inte bli just det på grund av att den annars så viktiga och blomstrande besöksnäringen tillfälligt av c-skäl ligger lågt.

Men nu får i stället en del av Gotlands Gröna Näring, samt åldringsvården inom Regionen, glädjen att få henne som medarbetare/medhjälpare/medmänniska.

Lyckliga dm!

Vår färd från Umeå med tungt flyttlass fixade vi själva och mötte på det Hotell vi tog in på, efter städning av gamla lyan, så fint glatt bemötande med frukostservering nu strikt skickligt anpassad efter de råd som råder – men smakligt och fint var det.

Snacka om att vi sov gott med härligt högt i tak och kunde utvilade och fräscha börja färden neråt i vårt vackra avlånga land. Landskapen vi ”besökte” längs E4:

 • Västerbotten
 • Ångermanland
 • Medelpad
 • Gästrikland
 • Uppland
 • Södermanland
 • Gotland 

 

I inget av landskapen (längs gränserna) stod nån förstoppad fåne och pekade finger. Utan vi upplevde vid de pauser och bensträckare längs mackar/serviceställen/matställen bara intresse och så fin serviceanda vid den hjälp vi behövde om/när vi hade frågor om var vi var 😉

Foto: Glada Gotland

Det syntes/märktes att alla i servicebranschen samt kunder sett och läst FHMs riktlinjer och det fungerade/respekterades verkligen i verkligheten av dom och oss själva på vår långa färd.

 • Var det då en nödvändig resa? JA!
 • Var det kloka avstånd? JA!
 • Var det mycket handtvätt/handsprit/handkräm… JA!
 • Var det mycket glädje & skratt bakom & utanför vår ratt? JA!
 • Var det alltså en n ö j e s f ä r d? JO! ♥

Vi ser såklart med fasa alla som drabbats i vårt land och globalt med denna fula farsot – men med den fina öppenhet och demokratiska frihet – samt anammat expertrådens klokhet – så har vi passat på att fortsatt sprida Gotlandsreklam bland våra medmänniskor på färden.

Har vi tvättat tungan med tvål!? NAJ! Har inte behövts – men nu bidar vi vår tid tills vi kan förmedla än mer glädje & kärlek… både här & där.

 

Välkommen tillbaka till ön Kära ♥ Victoria! 

Foto: Glada Gotland

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *