Stötfångare låter tufft… som BUMPER!

Hur en stötfångare ser ut vet du säkert – ja de där på bilar till exempel finns ju både bak och fram… för din säkerhet. Förr mycket fina i glittrande krom – numera mer integrerade med resten av karossen.

Hur det låter när man krockar  eller stöter på nåt med sin stötfångare är kanske lite som att lyssna på  den gotländsk rock/punk-grupp som heter Stötfångare, fast på engelska låter det ju tuffare så det blir:

BUMPER

Dessutom på högsta volym blir det lite som att köra en bil i högsta fart… men BUMPER klarar sig fint på vägen… även om det ser ruskigt farligt ut, så vi tar och stannar vid en rastplats!

Tur att de står stilla en stund så vi hinner få ett rastplatssnack med gitarristen & sångaren i bandet… som heter!?

 Bengt Carlenfors 

Ni håller på i studion just nu med nya låtar – vem förutom dig vem hör vi i BUMPER?

Peter Hoas på trummor
Tomas Bergström på rytm-gitarr & bakgrundssång
Sebastian Hoas på bas

Kan Glada Gotland bjuda läsarna/lyssnarna på ett exempel!?

Absolut – klicka bara på BUMPER här uppe på bilden ⇑  så åker vi!!

Ni finns även på Facebook med lite ”gammalt”  material – nån låt där som ännu är aktuell?

Ja du kan gärna visa den här:

https://www.facebook.com/bumperstyle/videos/261927391166725/

Det är en del politik i bilder & låten (Going Down) här  ⇑ – hur skulle du vilja beskriva er musik?

Jag skulle vilja beskriva vår musik som en blandning av Punk/Rock/Heavy Metal.

Vi i bandet har influenser från alla möjliga olika håll och har lyssnat på olika musik, men det vi har gemensamt eller vi är överens om är att vi skall låta tungt men samtidigt rytmiskt och snyggt men med viss humor.

Ja, den är i viss mån politisk. Inom gruppen så diskuterar vi olika händelser som vi ser i våra jobb men också vad som händer runt oss och då blir texterna därefter.

Vi vill gärna att publiken inte bara engagerar sig i vår musik och tycker den bra utan vi vill också engagera människor genom våra texter.

Ni har några kommande live-framträdande inbokade under Almedalsveckan i sommar på Folkets Bio i Visby – vem vill ni helst nå då under denna vecka?

Jag kan inte avslöja något om Almedalsveckan ännu eftersom programmet inte är helt klart ännu, men det vi kommer att göra där visar på det samhällsengagemang vi alla i gruppen har.

Det berör alla människor oavsett vilken socialgrupp man tillhör, så mycket kan jag säga.

Vad handlar övriga låtar/texter om som ni just nu repeterar och spelar in i studion?

Våra nya låtar är i det stadiet som kallas det kreativa stadiet. De är alltså så rykande färska att musiken håller på att skapas och förfinas samt att text skall skrivas till dem.

Vi kan gissa att texterna till de låtarna kommer att handla om sådant vi har läst om, sett, upplevt eller analyserat och diskuterat.

Texterna kan också komma från olika språkliga uttryck som kan förekomma i media/böcker eller i de sociala medierna.

För det mesta är texterna på engelska – men den låten vi kommer att spela in till Almedalsveckan är faktiskt på svenska, vilket är ett undantag från de tidigare texter vi skrivit.

Hur kommer era nya låtar släppas – nåt album på gång?

I dagsläget så är vi inte riktigt färdiga med hur vi vill släppa de låtar som är färdiga för vi håller på med att skriva om en del gamla låtar eftersom vi tycker att vi vill få lite mer finess på dem.

Men så klart kan vi tänka oss att ge ut dem på Spotify, YouTube men också på andra medier om möjligt.

Vidare funderar vi på att illustrera våra låtar med en annan video lämpade för YouTube till exempel. Vi har många olika idéer för vad vill göra.

Kanske finns det någon finansiär där ute, som känner att de vill vara med och satsa en slant på vår musik och som tycker det är bra med ett budskap i texterna.

Ett album hade ju varit kul att göra men allting i den här branschen kostar mycket pengar om man vill göra något riktigt bra.

Än så länge så gör vi allt själva så långt det är möjligt och då tar ju allting mycket längre tid också eftersom vi har ”vanliga” jobb vid sidan om.

TACK för svaren Bengt  – nu har vi fått koll på din och bandets uppåtgående fart – tur det finns… BUMPER 😉 

https://www.facebook.com/bumperstyle/videos/405628903533179/

Film & Facebooksida: https://www.facebook.com/bumperstyle/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *