…Sveriges (g)ulligaste band…

Glada Gotland hyllade nyss Creedence Clearwater Revival som 1969 släppte hela tre LP album – en av låtarna som spelades i hyllningsinslaget var Fortunate Son som du kan se blev en av TOP 10 även bland singlarna detta spännande vinylår.

Foto: Discogs

 Mest artister från Great Britain och USA i topp här – men vad hände här hemma då!? Nåt svenskt och till och med gotländsk att visa med nån visa!?

Jo – kollar vi på framsidan av detta singelfodral så släpps lammen loss – eller som det envist kallas på fastlandet… FÅR! 

Foto: Discogs

Vilken befriande titel”Kom ut i livet” – bääätre än så blir det inte nu när lammningen är i full gång!

Undrar om B-sidan: ”Balladen om Dolly” också handlar om lamm (får) och de var (fåre) före sin tid – för den Dollykloningen skedde ju först 1996.

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Dolly_(f%C3%A5r)

Tyvärr – eller som tur är hittar jag inget ljudligt smakprov på dessa låtar. Vissa spår försvinner spårlöst.

Men för att nu hylla grupper som vill förgylla livet med melodier som bedårar så hittar jag denna fina singel (ABBA Cover !?) med en passande titel när vi frågar om livet & låtarna:

Men att alla vet att gruppen Gothlands Får var/är från västra delen av vårt långa fastland har ju tidigare redovisats här på GG och att de dessutom släppte stor LP redan 1968 där den Gotländska Sommarnatten månklart fanns med!

…Sveriges (g)ulligaste band…

Foto: Discogs

Klappa gärna på Gothlandsfåret försiktigt ⇑ så spelar och sjunger de för dig riktigt gulligt igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *