Tall som stod pall

På dagens nästan (!) vindstilla promenad vid Bungenäs så såg jag några tallar som fallit i senaste kraftiga blåsten som ven över oss här på norr, ja de hade inte en suck att klara sig.

Men som tur är även verkligen vacker tall som stod pall i sitt strävsamma rätt långsamma växande liv med rötter tålmodigt nedkörda så långt, brett och vitt det nu går i den ganska så hårda smått tuffa gotländska kalkstenen.

Förra veckan var jag på Fårö/Ryssnäs och såg Bungeör från… andra sidan:

Nu ÄR jag på andra sidan!!

Halleluja! 

Skyltarna på näset får oss ibland att vingligt villigt ta cykelvägen… del av Nordret-leden är vid fint cykelväder väldigt vänligt här.

Ohoj!

 

Klicka gärna på skylten ⇑ och förbered dig för fin kommande cykelfärd

Men idag gåååår jag sakta fram för att njuta av vintern med dess fint pudrade snö som här markerar skyddsgångarna – en gång militäriskt strategiskt lades för att ha god span på eventuell Fi.

Fi = förkortning av Fiende, idag är det en förlängning av Fint! 

Här finns också Fina Fritidshus med rart rogivande utsikt anlagda … de smälter faktiskt in på ett fantastiskt sätt för att inte störa… friden & freden!

Som här: Diskret och utsikten är allt utom kass – dessutom på toppen ett skitfint utedass!

Hela området är egentligen bilfritt men om de nu med någon nödvändig transport skall fara är det max 10 km/h snigelfart som gäller så ingen gnäller!

Här kan du promenera/cykla året om – fåglarna där ute på piren tycks inte bli störda…

… de sitter bara och väntar på att baren skall öppna där kan de skarva på tillsammans med homo sapiens som de vill – när stillheten fylls med aptitlig kommers & sommar-sorl.

Skål!

Samtliga foton Glada Gotland onsdag 16 januari 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *