Tom? Ja och Full….

Glada Gotland gör skivfynd… okej visst är vinyl roligare, men en fysisk skiva på CD får duga och sitter bland annat fint på färden i bilens lilla musikspringa!

Upphittad i en ”tok-rea” på Mötesplatsen i Fårösund för en femma!


Jag färdas dock i fantasin idag då bilen är på annan tur, men Tom Petty är min utmärkta ciceron och får mig att känna en högst behaglig Full Moon Fever.

Vilket härligt hantverk, fortfarande fint tillsammans med Hjärtekrossarna, det hörs och bultar gott i hela kroppen, en elektrisk orkester det gnistrar  & sprakar gott om.

Plattan börjar med att ”falla fritt” och såklart kan du ju grotta ner dig i låt-fakta om vad & hur skrattretande det gick till när ”Free Fallin´” kom till Billboard har de äkta sköna nördiga nödvändiga historierna. 


https://www.billboard.com/articles/news/7400181/tom-petty-free-fallin-songwriters-hall-fame


Men jag brukar ju inte personligen analysera och/eller vända på varenda ton & ord i musikens värld – för det mesta bara så fint behagas & betagas av alla som vill uppträda med vackra vibrationer!

Nu när Tom lämnat jordelivet så är det i alla fall extra skönt att få höra honom skratta igen genom den lilla härliga artikel här ovan!

Så glad och nöjd han ser ut att vara här under hatten och musikskatten är ju så enorm under den fulla månen på den här plattan och i Pettylivet just då. Njuter i nuet. (1989)

Han har dessutom den goda smaken att ta med The Byrds så befriande låt  ”I’ll Feel a Whole Lot Better ” bland sina egna skönt skickliga kompositioner – gör så att du känner dig än lyckligare… trots att han nu är borta.

Så här  i Allhelgonatid – eller Halloween 🎃 så får jag väl avsluta min månbetraktelse med  att besöka ett lämpligt sådant zoo.

Yeah dance down at the zombie zoo

Mer fakta om detta album hittar du fint dokumenterat här ⇓Discogs!

https://www.discogs.com/Tom-Petty-Full-Moon-Fever/release/1824075

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *