Tre heta Visby-Discon… fruktigt från förr!

I min återträff från REALen, som du kunnat läsa om här Glada Gotland nyligen, så konstaterar jag än en gång att det är musiken som håller mina minnen så skönt… tonsatta!

Skall ta med dig tillbaka till tre (3) diskotek i Visby som ”gällde” om du ville känna dig ”inne” samt att få chans att dansa riktigt nära… fast mest förstås viftande på distans på det stundtals trånga golvet!! 😉

Vi börjar med Högan – som kvarnen kallats i folkmun under många år – nu med fint inringad internationell namn på klubben:

Mill Club – här var du tvungen att vara medlem samt 18 år som sork men ”bara” 17 år som töis… en mognadsprocess i sann 70-tals anda!

 

Foto: ”Nutte

En favoritlåt som du verkligen fick spendera skön slö-snabb svettig tid på golvet med var när den briljanta Mill Club DJ:n spelade hela låååånga versionen (7:42) med Chicago Transit Authority – fanns med på deras första album som kom 1969.

Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/

Hade ju lärt mig att digga – mer än dansa till samma låt – då i originalversion – med The Spenser Davis Group redan i början av 1967.

Klicka för att lyssna på Spotify
Nästa diskotek låg inte så många meter därifrån på samma dansanta gata – fast ner i en källare under danspalatset Solhem = Mr L. 

Foto: ”Nutte

Att vara en man med polisonger som nu sjöngs om i den manliga texten … ja dit hade ju ”FjunC” inte hunnit än… samt att kärlek från många håll kittlade i det oskyldiga bubblande blodet.

Det som tände till det hela ”där nere” var vackra välsmakande Cherry Cola… serverad av The Kinks & Lola:

 
Så iväg långt ut mot norra Visby och en annan luftigt lyftande kvarn, Bingers Kvarn, som liksom Mill Club blev offer för elden … den 17 januari 1983.

Innan dess så citerar jag Gotlands Tidningar:

Bingers kvarn användes som kvarn fram till 1960-talet och på 1970-talet var det bland annat disco i bygget.

https://helagotland.se/nyheter/gamla-bilden/artikel/bilderna-minns-du-den-dramatiska-branden/joqv848l

Naturligtvis var jag där vid härligt vingliga (!) tillfällen – både lyssnande/dansande med spännande Live-band samt från/på ett annat företag som levererade både Gas & El… med den dansen var kanske en varning – men gick aldrig fruktigt fel:

 
PSSST:

Fler Disco-upplevelser från när & fjärran välkomnas – skriv gärna till GG här  och dela med dig av glädjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *