Trumvirvel till farsan!

Trumvirvel till farsan, eller till alla farsor, det är ni/vi värda! 🥁

När det gäller min Far George så är det 9 år sedan han lämnade jordelivet och jag är nästan säker på att han går på en härlig trumkurs nu hos sin favorit-trummis Gene Krupa!

Nån musiker i vanliga livet blev han aldrig själv – men gillade att lyssna på jazz och hade en fin samling stenkakor samt gav mig och min storasyster en egen anläggning så vi kunde spela våra första pop & rockplattor. Musik var/är viktigt för glädjen!

Ibland la han sig i när han tyckte till exempel Ringo trummade tokigt på nån av The Beatles alla låtar. Då släppte han in och fram Gene i högtalarna

Här har ni en riktig trummis, så det så!

När vår lillebror Robert föddes måste han ha spelat mycket av Genes trumsolon – för det smittade av sig ordentligt och Robert trummar fint och friskt idag själv i många band… kanske inte jazz, men andra härliga slagfärdiga (!) låtar.

Så även för nästa lillebror Anders som är en utmärkt basist – det var väl dunkandet från farsans jazzhögtalare som lyckligt la grunden.

Vid det här laget hade jag själv flyttat  hemifrån men tack vare att vi fick tillgång och att musik spelades så har jag mycket att tacka farsan för att han såg till att vi kom i takt 😉 

Hur det än går på kursen farsan

Hello på dig på Fars Dag!

Ringo och öns alla Rabbisar hjälper också till att hålla (kon)takten!

Omslagsfoto: Rabbis Records

One thought on “Trumvirvel till farsan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *