Tummen upp för fiske!

Gyllene Tider har gått till botten – ett band som då och då fått en att både sätta på och koppla av… andas in och andas ut!

Nu fick jag en gyllene stund med så goa vänner i landskapet på Ö med Sveriges härligaste dialekt – jag har bott där en gång i livet, så lite band från förr har vi när vi gick och vaktade på ängen! Jo – det är en adress som kanske då bara Peter & Peter & Peking förstår! Det är gott nog!

Vi har hållit kontakten sedan ”förr” och nu var jag framför  Lena & Peter J:s lyckliga lantliga dörr – den som alltid är öppen, ja flugor och mygg får studsa ut i skogen igen mot det effektiva magnetnätet vid in- och utgångarna till det gulliga gröna torpet!

Som då extra bonus på besöket kommer då Pigg (!) Peter N. med fin väska full med den bästa utrustning för att lura att fiskarna att det är bättre att hamna i den väntande stekpanna!

Vi tuffar med slö snurra lugnt och behagligt ut i Vittviken – firrarna ser nog oss redan i tidigt skede och håller sig smart undan!

Foto: Peter Jideström

Men vi ska nog lura dem så in i vassen. Peter N har lika stor erfarenhet som hjärta och vet var vi skall ankra upp en stund för att kunna kasta loss! Tummen upp!

Jo men visst – fisken som är sååå svååår att stava till sitter direkt på Peters fint utvalda drag. Abborre nr 1 är säkrad!

Kan han så kan väl jag… men oj, mina klumpiga kast måste ha fått firrarna att fånskratta och gömt sig låååååångt ifrån vår fiskebåt! Hördes ju lång väg att mitt drag var ett (o)äkta lurigt lockande fejkfisk! Plums! 

Ingen tumme upp än för mig än – när det gäller fångsten – men ett av dragen sitter lite lätt fast i min egen tumme efter mitt eget klanteri och trots att jag är med i anrik Sportfiskeklubb i fina Fårösund så känns okunskapen som en svällande burk surströmming – huu & buu för mi!

Thores tumme får trösta!

Men riktigt lugna luttrade Peter N har utrustning i sin doktorsväska som kan kurera den mest inbillade sjuka. Han rynkade icke på näsan utan befriade mig så snabbt så jag hann aldrig lida 😉

Byte till mer vänligt drag – både för mig och fiskarna i havet – gjorde att även jag faktiskt fick hugg – nu satt abborre nr.2 för dagen på mitt spö – vilken fiskelycka!

Sedan leker och letar vi oss än mer i i vassen och varsin gädda är ett faktum. Men de håller inte måttet så förpassas tillbaka i barnkammaren för att växa sig stora – så storsinta är vi!

Nu är det här med fiske ju inte så mycket för matens skull – det är ju bättre att införskaffa porslin som garanterar fångsten i förtur 😉

Foto: Blocket

Mycket prat i båten om livet nu och då – vänner som kom – vänner som försvann. Tiden som gick långsamt – tiden som rann… iväg för fort, saker vi kanske skulle eller inte borde ha gjort!?

Allt under en härligt molnig himmel där solen tittade fram och log när vi pratade om mörker om de som allt för tidigt dog. Solstrålarna skvallrade om att lyckan finns närmare än du tror – och vänskapen känns uppriktig och stor.

Att njuta av stunden och tillfället på ett naturligt sätt är sannerligen det bästa napp & ”fångst” du kan få!

Fiskarna håller med!


Kram och STORT TACK  till gänget som gjorde det möjligt: L & P J. P N. M K.

One thought on “Tummen upp för fiske!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *