Villiga varv att välja på!

Nu är jag riktigt lyckligt uppe i varv inför  kommande Café Maffen Musikquizpub där det ju utlovats att det ska spelas musik på platta för att fint fira Vinylskivans Dag  fredag den 29 november.

Håller som bäst på att plocka ut de skivor som får äran att vara med och snurra på skivspelaren samt då surra runt i öronen hos de deltagande lagen – jo lite skönt knaster kan förekomma, det är ju lite av charmen efter lång och trogen tjänst.

Foto: Glada Gotland

På tal om det – det startade ju en gång i tiden med stenkakor eller 78-varvare  – de var gjorda av hård bakelit och fick ta emot rejält tunga nålar i spåren… de kunde förstås låta både gammalt & ungdomligt på en och samma gång!

1959 släppte Craig Douglas  ”Only Sixteen”  på en 78-varvare – formatet som snabbt vid den här tiden fick vika för just LP-formatet som går på 33 1/3 varv per minut  nu i ny fräsch plast med plats för klarare toner genom fina lätta nålar samt hi-fi-pickuper som gav skön stereo!

Och förstås som singel på 45 varv – här slår Craig på gonggongen för den nya snabba gången!

Som låttitel säger så finns det även 16-varvare som mestadels kunde gå så sakta när mycket monolog skulle in som exempelvis tal, berättelser, språkkurser etc.

Men visst finns det även rätt rara musikaliska rariteter här också – eller hur Miles!

Observera den pigga plattvändaren här  som såklart har vita vinylhandskar på!


Vilket varv som nu än kommer spelas på skivspelaren så mjukstartar vi här med en 1 x 2 fråga – bara så du/lagen vet vad ni har att vänta er 😉

The Rolling Stones album (1969) med passande Jubileumstårta 50 år! 

Foto: Glada Gotland

Vad heter albumet mer än LET IT …? 

1: … BE

x: … BEAT

2: … BLEED


I väntan på svar från dig/er (som kan göras i rutan här nere ) så spelar vi en riktigt skön drömmande låt från The Hanged Man och deras senaste platta – som naturligtvis släpps på vinyl med 

PSSST: Du vet väl att Rebecka Rolfort  – som  syns på skivomslaget, skriver de sköna låtarna, sjunger samt spelar gitarr, hon finns på härliga Ella Music Education i Fårösund!

Ge dig själv en musikalisk resa åhhh häng lyckligt på!

https://www.facebook.com/thehangedmanmusic/

2 thoughts on “Villiga varv att välja på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *