Vinylfyndet som tar mig tillbaka så jag orkar gå framåt.

Jag köper gärna lite vinylskivor då och då – och det som jag räknar som  ”årets  fynd” är den här spännande plattan hittad på en Loppis långt in i en undanskymd vrå… jag tänkte där kan den inte bortglömd få stå.

Spännande skiva som illustrerar De Fyra Årstiderna på ett sätt som är sett… från förr… med oj så många spännande instrument- och sånginsatser!!

Foto: Glada Gotland

Själv är jag ju annars tämligen marinerad i pop & rock och då kan det vara befriande ibland att låta öronfröjd låta genom en luta eller höras genom ett otuktat horn – lätt att bli härligt horny.

Med modern teknik kan du nu få ett smakprov av en av dessa låtar – tar en kort vintervisa – vill ju icke få dig att vare sig frysa eller rysa av ovanan av geisten.

 


 Grupp & Vinylfakta:

Joculatores Upsalienses, latin för Uppsala lekare, är en musikgrupp från Uppsala bildad 1965 som specialiserat sig på medeltida- & renässansmusik. Mer: https://sv.wikipedia.org/wiki/Joculatores_Upsalienses

Foto: Glada Gotland

De Fyra Årstiderna släpptes 1977 med musik från 1200-1600 talet. Mer: https://www.discogs.com/Joculatores-Upsalienses-De-Fyra

Instrument:

Foto: Glada Gotland


Nu är jag ”på jakt” efter den här mustiga törstiga lustiga utgåvan (utgiven 1978)

Foto: https://www.discogs.com/Joculatores-Upsalienses-Skogen-Flickan-Och-Flaskan

Har du möjligtvis ett vinylexemplar som bara står och dammar är jag starkt intresserad!!

Visserligen är jag van att vara ute i skogen med både flickan och (vatten)flaskan… men lite äkta knaster där hemma vid grammofonen piggar alltid upp lite extra!

 

Skål & Gott Nytt…

Nygammalt Musikår på er alla glada Musicl♥vers!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *