En liten spark i röven är både skönt och till stor hjälp för hälsan!

Hallå där Olivia Hansén…

…dags för Skönhet & Hälsodag på Sudret igen… nu lite längre norrut … på vilken plats hittar vi arrangemanget i år då?

– ”Denna gång kommer vi att hålla till i  Årets Socken – Hemse, på ”Folkan” närmare bestämt. Dock är det inte helt omöjligt att vi i maj kommer att vara på Holmhällar igen.”

2013 var Premiäråret på Holmhällar och det blev ju en skön succe´ med många som kom och blev inspirerade av utbudet – vad beror det på tror du?

– ”Vi hade en himla tur med vädret! Strålande sol i kombination med en vacker passande plats och superglada utställare gjorde nog en hel del!”

Hur många fler utställare är det i år – och hur många besökare förväntar ni er att komma nu då?

– ”Det är ungefär lika många utställare som förra gången, cirka 15 stycken. Men några har hoppat av och några nya har tillkommit. Vi hoppas att det kommer runt 200 pers, men man vet aldrig. Förra året tog fördrinkarna slut innan halva dagen hade gått.”

Finns det några speciella trender som är aktuella och skall visas upp eller är det tidlösa påminnelser som gäller för att hålla sig fräsch och i trim!?

– ”Zumba är väl något som är väldigt hett just nu och på mässan kommer det att köras 90 minuters pass med Zumba i Folkans Aula. Jag själv kör på trenden med miljötänk och försöker jobba och sälja produkter som är så bra för miljön som möjligt och kostrådgivaren är specialiserad på kosttrenden LCHF. Annars tror jag att tidlösa påminnelser gäller.”

Skönhet handlar ju inte om en fixering om att se vacker ut på ytan utan mer om insidan – tror du att folk i allmänhet ser det så?

– ”Det där är så individuellt. Jag tror inte alla ser det så. På ett sätt kan man ju säga att det är två skilda saker – man kan ha ett vackert utseende, ögongodis så att säga, vara fin att se på. Sen kan man ha ett vackert inre genom sin personlighet. Har man bara en av delarna så är man inte alltid en vacker person, dock tycker jag att om man har en vacker personlighet så speglas det i utseendet och gör därmed personen vacker!”

Olivia vid spegel

Ge något enkelt tips på hur personer kan få sig själv och/eller sin omgivning på ett glatt hälsosamt humör -räcker det med ett leende och en kram till exempel!?

– ”Ett leende och en kram är aldrig fel och mer sånt till folket tycker jag! Jag resonerar att ”som du själv vill bli behandlad ska du även behandla andra”. Då blir både du och din omgivning framförallt på ett glatt humör!”

Kommer den omtalade 5:2 metoden att avhandlas något mer i matsäcken – eller är det annat på buffén?

– ”Är jag sjukt dåligt uppdaterad om jag säger att jag inte riktigt vet vad den där metoden innebär? Det gör det också svårt att svara på din fråga. Gällande buffén på mässan så har vår kostrådgivare bestämt innehållet på den tillsammans med ansvarig ”mat-tant” på Folkan så vi får hoppas att det blir något som passar både de metodpliktiga och de andra.”

Jag ser i programmet att en utlottning av en ”Total Makeover” finns att vinna – innebär det att hela sitt ”gamla jag” kommer att försvinna vid eventuell vinst!?

– ”Haha, namnet är nog mest för kul, men tanken är att om man vill förändra något med sin hälsa eller stil så ska man få en liten spark i röven. Exempelvis vinner man bland mycket annat kostkonsultation, personliga träningstips, en klipptid hos frisör där det ingår eventuella stylingtips samt en ansiktsbehandling med rådgivning.”

Hur har du själv hållit dig i trim under året då – kört några tuffa pass bland raukar och i sanden – eller räcker det med att servera på Pensionatet för fullt!?

– ”Jag har var dålig på att träna hela förra året faktiskt. Tänker man långsiktigt så är det kanske inte så hälsosamt, men jag trivs med min kropp och hälsa just nu och då räcker serveringsjobbet på Panget gott och väl i kombination med några promenader med min hund.”

Har du själv lagt några nyårslöften som lättar eller tynger – eller känner du att livet är bara bra lätt just nu?

– ”Oj, livet är nog aldrig riktigt lätt. Jag har aldrig lagt något nyårslöfte, men jag brukar lova mig själv att försöka sätta så många nya mål som möjligt och även klara dom. Vilket kan sätta stor press på en när det blir för många och svåra mål, men när man väl klarat av dom så mår man kanonbra och tycker då besvären innan var värt det. Man blir starkare och växer med avklarade mål och man får ta ytterligare ett kliv på sin ”livstrappa”.”

Glada Gotland gillar musik – kan du personligen tipsa om nån artist/band live eller på platta som är ett måste när det gäller att hålla takten och må örongott?

– ”Jag gillar all sorts musik! När det gäller avslappning så går ”Enya” flitigt på repeat i min skönhetssalong, dock är det aldrig fel med en skön rockkonsert. Så mitt tips är att rocka loss på ”Rockskallen” på Wisby Strand lördagen den 8 februari och dagen efter unnar man sig ett långt varmt bad med ”Enya” i högtalarna”

enya

 

Sist men inte minst – om du nu får prata med både kropp & själ – varför skall jag min soffpotatis ta mig samman för att komma och kolla på denna Skönhet & Hälsodag, jag som redan är så mosigt mysig?

– ”Det finns något för alla denna dag! En nyhet för i år är till exempel en skyttesimulator där man kan få testa på att skjuta lerduvor – kanske är något för de ointresserade männen? Denna dag är till för att ha kul och lära känna varandra, äta gott och må gott och kanske till och med få intresse för något man inte trodde var intressant!”

Sönhet o hälsodag på Sudret 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *