Första numret 2016 av månadsmagasinet Horisont är nu äntligen på gång…

 

Första numret 2016 av månadsmagasinet Horisont är nu äntligen på gång – släpps måndag den 29 februari till alla prenumeranter samt att köpa i din butik.

Redan nu kan vi på hemsidan läsa om STOR NYHET för pappersmagasinet då Martin Ahlquist, grundare och tidigare chefredaktör för nyhetsmagasinet Fokus, går in som delägare i H Press AB.

Mer om detta kan du läsa här:

IMG_0012

http://www.horisontmagasin.se/2016/02/24/stor-nyhet-for-horisont/

Annars är det ju just på papperet som Horisonts bilder och reportage i ett handvänligt format tar med dig in i det fördjupande granskande landskapet – mest då från gotländsk horisont!

Glada Gotland ställer några ”undersökande” frågor inför årets Horisontpremiär!

Eva och Kenny södra Gotland 039

Foto: Glada Gotland

Grattis till nytt ägartillskott genom Martin Ahlquist – hur känns det?

Tack! Det känns mycket bra – Martins kunskaper och erfarenheter kommer att betyda mycket, både marknadsmässigt och journalistiskt. Det ger också extra energi till oss alla att han, med den bakgrunden han har, ser vad vi har byggt upp och ser vad vi ser; en möjlig framtida lösning för lokal kvalitetsjournalistik.

Kommer Martin påverka och kunna bestämma över innehållet nu?

Givetvis kommer vi att använda oss så mycket som möjligt av Martins erfarenhet och idéer om att utveckla Horisont journalistiskt, men han kommer inte att vara en del av arbetet på daglig basis.

Nya numret är på väg ut till prenumeranter samt butiker i dagarna – hur stor är upplagan totalt idag?

Vi säljer cirka 1 000 exemplar per månad, både lösnummer och prenumerationer sammanslaget. Med det sagt har vi uppskattningsvis närmare 5 000 läsare per nummer.

Vad kommer ni göra för att ytterligare öka den?

Vi har flera kampanjer på gång i närtid för att sprida vårt namn och vårt varumärke och för att få fler att vilja läsa oss, bland annat en värva-en-vän-kampanj och ett erbjudande om att du som läsare kan ge bort tre nummer till någon du tror skulle gilla Horisont.

Hur lockar ni annonsörer som ju ofta har ”färskvaror” – är horisont bättre för långsiktiga affärskontakter?

Visst är det så att en annons för billiga bananer vecka 5 kanske inte passar så bra i Horisont, men att förknippas med god kvalitet är varumärkesbyggande.

Dessutom är vår långa exponeringstid svårslagen. Horisont är inte heller en slit-och slängvara i samma utsträckning som annonsblad och dagstidningar, utan många har magasinet liggande hemma för gästläsning under lång tid eller ger bort det. Någon hade till och med lämnat in magasinet på second hand!

Vilka fler nyheter kommer i kommande nummer?

Vi berättar förstås inte om kommande nyheter innan de är publicerade, men vi kan lova att vi har mängder av spännande grejer på gång framöver.

Hur uppfattas ni när ni är ute och gör jobb – uppskattat eller ses med ”rädsla” från olika håll?

Vi har mötts av i princip enbart positiva reaktioner ute på jobb, både av läsare och dem vi intervjuar. Det faktum att vi går på djupet, berättar hela historien och låter alla sidor komma till tals och tala till punkt gör att många uppskattar det vi gör, även personerna vi berättar om på ett eller annat sätt.

Eva och Kenny södra Gotland 011

Foto: Glada Gotland

Kommer fotoreportagen få fortsatt lika fint utrymmer som i tidigare nummer?

Bildjournalistiken är i dag viktigare än kanske någonsin tidigare, och i Horisont kommer bilden absolut att ha en lika stor betydelse framöver som den har haft hittills.

Ungefär hälften av vårt redaktionella material är bilder, och just när det gäller bildjournalistiken ser vi det som ännu mer viktigt att vi håller fanan högt när andra mediebolag och koncerner inte ens håller den över knäna. Snarare släpar den i backen.

Vilka fotografer har vi äran att få se bilder ifrån?

Karl Melander är vår huvudfotograf och den som tar den absoluta majoriteten av bilderna i Horisont. Därmed inte sagt att han är och förblir den enda…

Hur tipsar jag som ”vanlig läsare” er om jag har något som jag vill att ni skriver om?

Enklaste sättet att tipsa oss är att mejla, till redaktion@hpress.se. Den som tipsar får förstås, om hen så önskar, vara anonym. Om man inte vill att vi ska veta från vilken mejladress tipset kommer, finns också ett tipsformulär på vår hemsida www.horisontmagasin.se 

Jag som då är flitig läsare av olika sidor på nätet – er hemsida behöver uppdateras är det på gång?

Vårt magasin i pappersform är alltid vårt huvudfokus, men med det sagt ska förstås hemsidan också vara så uppdaterad som möjligt. Ibland har vi släpat efter lite med den saken, men det som står där ska alltid vara aktuellt och korrekt.

Kommer jag kunna läsa valda delar från pappersproduktionen den vägen senare?

Vi lägger ut aktuella gästkrönikor och äldre artiklar på hemsidan, dock aldrig hela nummer. Vill man läsa Horisont gör man således bäst i att teckna en prenumeration, eller köpa lösnummer.

Sist men inte minst – varför skall de som nu inte redan är prenumeranter slå till och bli detta av Horisont!?

Om du har ett intresse för Gotland och gotlänningar och är nyfiken på vad som händer i din omvärld, om du vill förstå bakgrunden till det som sker eller få hela bilden av komplicerade skeenden som rör Gotland, då kommer du också att gilla Horisont – och gör du det så är bästa sättet att inte missa något att teckna en prenumeration.

Det gör man enklast via vår hemsida horisontmagasin.se eller genom att mejla namn och adress till prenumerera@hpress.se 

PS: För dig som har tillgång till Facebook kan du följa aktuella meddelanden även här i väntan på de olika numren på papper som kommer en gång i månaden:

https://www.facebook.com/horisontmagasin/?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *