Jörgens ljusa och mörka sidor!

Fotograf Jörgen Kristiansson…

…vilken restaurang i Visby har du nu fått möjlighet att ställa ut några av dina fotografier hos!?

Det är en ny restaurang som heter Bad Wolf BBQ, den kommer att öppna i mitten av mars och ligga i början av Adelsgatan. Det är Erik och Vanessa som också har Gothems Cantina som öppnar nytt i Visby.

Är det tillfälligt, eller som en del av inredningen som är aktuell?

Det kommer att bli åtminstone tills vidare, så länge krögarna vill att de hänger där så hänger de där. Vilket såklart känns väldigt roligt.

Hur har du valt ut motiven – efter menyn, lokalens möblering, inredning och struktur, eller annat?

Vi satt och pratade lite om ett par fotouppdrag jag skall göra åt dem, då frågan kom upp. De ville gärna ha svartvita bilder från Gotland på väggarna, men inte raukar och solnedgångar, utan lite mer konstnärlig stil, och det inbillar jag men att jag har en del i arkivet, vi håller på att titta på motiv just nu.

Tror du aptiten och törsten kommer öka av dina bilder?

Det hoppas jag verkligen, man vill jo inte skrämma bort gästerna med sina bilder, att det blir en naturlig del av restaurangupplevelsen vore kul.

Jörgen K svart vit moj

Foto: Jörgen Kristiansson

Är du representerad permanent på andra ställen, i nån vänthall, offentlig byggnad eller så?

Jo, jag har en permanent utställning i Visbys arbetarförenings lokaler på Bredgatan, den har hängt i ca tre år nu. Rätt stora bilder på canvas.

Tycker du det är för lite fotografer som får chansen när det gäller att vara med vid utsmyckning?

Ja det kan jag nog tycka, fotografin tar större och större plats som konst, så att få se fler gotländska kollegor representerade vid offentlig utsmyckning vore kul.

Jörgen K persienn

Foto: Jörgen Kristiansson

Har du någon ytterligare lokal/ställe som du gärna skulle vilja sätta upp delar av din kollektion?

Båten vore kul, den tråkiga ankomsthallen på flyget kanske. Eller varför inte på öns äldreboenden, det vore riktigt roligt.

Jörgen K lada med däck

Foto: Jörgen Kristiansson

Tror du ett ställe typ Fotografins Hus (som i dag heter Panoptikon) skulle funka här på Gotland – det finns ju otroligt många duktiga både amatörer och proffs här på ön!

Ja det kryllar av duktiga plåtisar, men ett sånt ställe skulle nog bli svårt att få att gå runt, men visst vore det kul om det fanns.

Är internet, hemsidor och till exempel Facebook en viktig och fungerande plattform för att nå ut idag?

Det är otroligt viktigt, det är nästan så att Facebook är det viktigaste verktyget för marknadsföring numer, jag har fått många uppdrag via Facebook. Att ha en företagssida där är för min del bättre än en hemsida.

Jörgen K tecknad

https://www.facebook.com/Fotograf-J%C3%B6rgen-Kristiansson-204653003059417/timeline

Vilken typ av fotografier/motiv gillar du själv bäst att hålla på med?

Jag har en förkärlek till den dokumentära berättande bilden, och streetfoto, två saker som är ganska lika. Det är ganska sällan jag ger mej ut på så kallade fotosafari, jag har kameran med mej nästan jämt och fotar mer vardagliga bilder än solnedgångar och ringmurar.

Jörgen K streetfoto

Foto: Jörgen Kristiansson

Har du något fotoprojekt som du jobbar sakta men säkert med som du gärna skulle vilja visa upp resultatet av inom en snar framtid?

Jajamen, jag har det ständigt pågående projektet då jag fotograferar bostadsområden i Visby, miljonprogrammen på Gråbo, och de gamla femtio och sextiotalsområdena, där finns mycket vackert om man bara tar sej tid att titta. Stram och enkel arkitektur som ofta gör sej bra på bild.

Jörken k bostadsområde

Foto: Jörgen Kristiansson

Sist men inte minst, du gillar ju musik – nämn ett LP där du tycker albumets omslagsfoto och musiken går hand i hand!?

Jag tycker att många av Neil Youngs omslag ofta berättar om hur skivan låter, bra exempel på det är plattan Old Ways.

Neil young Old Ways

Neil Young – Old Ways släppt första gången 12 augusti 1985 

Sen gillar jag Pink Floyds Dark Side Of The Moon, När jag köpte den som tolvåring fattade jag direkt att den här musiken, den måste var något alldeles extra, och så var det såklart. Omslaget är nog det snyggaste skivomslag som gjorts.

Pink-Floyd-Dark-Side-of-t

Pink Floyd – Dark Side Of The Moon släppt första gången 1:a mars 1973

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *