LEW har FLOW!

Hallå där Kon Fong Lew som driver FLOW i Hästbacken i Visby – vilket flow eller flyt kan du som kund/besökare få hos er!?

– Vi tar en dag i taget med visionen att vi bor på en ö fullt av möjligheter. Just nu har jag, tillsammans med min delägare Åsa Björn, en stark vilja att skapa något nytt – vad det nya blir får framtiden visa.

flow kon

Hur skulle du själv vilja översätta just namnet FLOW och vad bidrar du själv med?

– Enligt mig är namnet så mycket mer än bara ett namn. Jag vill förmedla en positiv känsla, ett lugn och något rofyllt, och det tror jag att man får när man besöker oss på Flow. Det är även något som jag själv strävar efter i mitt liv, kosten att lära sig att koppla av.

Du är väl också känd från Kinakrogen på Södertorg – jobbar du dubbelt så att säga!?

– Ja, jag börjar dagen med att jobba på restaurangen, därefter går jag ner till Flow och är där tills stängning (18:00) sedan går jag tillbaka till restaurangen. Det är jätteroligt och inte alls så stressigt som det kanske låter. Så länge man har ork och lust finns det ingenting som hindrar en.

Vilken musik gillar du bäst och mest när du själv skall flyta bort i tonernas land?

– Musik från 60-talet, Simon and Garfunkel, The Beatles och John Lennon. Helst när jag är hemma och tar det lugnt.

john-lennon-487033_640

Har du någon ”idol” eller musikalisk person som du ser upp till lite extra?

– Inte riktigt, men om jag var tvungen skulle jag säga Freddie Mercury från rockbandet Queen.

Fantastisk röst!

freddie m bok

När var du själv på en livekonsert senast?

– Alltför längesedan nu. Det var för tio år sedan och jag var på Robert Wells & ”Rhapsody in Rock” med min familj. Året var 2005.

Brukar du gå omkring och nynna på nån uppiggande låt i vardagen och/eller på jobbet?

– Ibland. Det beror på vad som spelas på radion – då kan jag gå omkring på Flow och dansa lite för mig själv och med mina medarbetare.

Vi drar fort mot mörkare kallare tider – ha du några ljusa varma idéer om hur vi skall njuta fullt ut av advent och kommande jul?

– Förutom att gå runt i polotröjor, som är bland det skönaste och mysigaste som finns, så kan man alltid komma ner till Flow.

Hos oss finner man levande ljus i alla möjliga dofter, former och storlekar i inredningsbutiken.

flow inredning

Ull/kashmir tröjor och bomullsskjortor i herrbutiken Brands & Eyvel eller Lin Livings linneprodukter i 100 % linnetyg, där kan man hitta alltifrån sängkläder och morgonrockar till bords- och kökshanddukar.

flow tyger

Vad är det bästa med att driva företag på Gotland?

– Det är en fantastisk känsla när man får möjligheten att omvandla sina drömmar och visioner till verklighet, men det är något alldeles särskilt när det här på ön. Kanske för att det känns som ”hemma”, men utöver det tror jag att det är miljön och människorna som gör det lilla extra, som får en att vilja fortsätta, skapa nytt och utvecklas.

Hur tycker du vi i allmänhet tar hand om våra besökare & turister från när och fjärran?

– Bra, men vi kan alltid bli bättre. Vi ska bli bättre.

Hur skall vi få fler att bosätta sig permanent på ön?

– Man behöver skapa möjligheter. Jag tror att folk vill bo och leva på Gotland, det är ju en underbar ö, men ibland saknas det en eller flera pusselbitar som gör det svårt för livet att gå ihop här – som exempelvis jobb, utbildning eller boende.

– Jag träffar och pratar med många studenter dagligen, eftersom de passerar Flow på Hästgatan på vägen ner till Campus Gotland, och deras största problem är den rådande bostadsbristen på ön. Somliga studenter som jag mött har hoppat av sin utbildning eftersom de inte har något boende.

Det är ett problem. Vi går miste om många engagerade, drivna och villiga studenter som vill bo och kanske jobba utöver under sin utbildning på Gotland.

Om du fick bestämma över en riktigt viktig fråga som rör alla här på ön – vad skulle du se till att gör då?

– Som företagare, gotlänning och mamma så är jobben en viktig fråga för mig, liksom att sänka trösklarna in till arbetsmarknaden, att göra det lättare att starta upp företag samt göra det mer lönsamt att driva företag.

Vilken är din favoritplats som du gärna åker till när du är ledig – här hemma och i övriga världen?

– Mina favoritplatser är nog de platserna som jag spenderar mest tid på – det vill säga Södertorg och Hästgatan. Jag trivs att ha ringmuren på bakgården och gå bland kullerstenar.

Men favoritplatsen i övriga världen måste vara Malaysia, där jag kommer från och där majoriteten av alla mina släktingar bor.

malaysias-flagga

Sist men inte minst – hur låter din slogan om du fritt får locka fler kunder att stanna till hos FLOW?

– Baserat på årstiden, vädret och humöret skulle den nog låta;

Mitt i världsarvsstaden Visby hittar ni FLOW på Hästgatan 5 – kom in till oss och besök våra härliga butiker, koppla av och ta en varm kopp med kaffe i höstkylan.

Ännu mer FLOW får du här:

flow-logo

http://www.flowvisby.se/

Ännu mer aktuella bilder genom Instagram här:

flow instagram

https://instagram.com/flowvisby/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *