Maria ”Foppatoffeln” Wennström

 

Hej på dig Maria ”Mia” Wennström Glada Gotland tänkte friskt fråga hur det går för dig där på fastlandet efter din flytt dit för snart 2 år sedan… så går du och skadar dig, vad har hänt?

Äh, det var lördag för några veckor sen. Jag såg fram emot en lång skön ledig helg med semlebak och helgfluff. Tänkte inleda med en långfrukost och skulle bara hämta morgontidningen.

På väg till brevlådan halkade jag och slog i vänstra handen. Det gjorde inte ont – då – men den såg lite ”skev” ut. Tänkte att den kanske var ur led bara och försökte trycka tillbaka den. DÅ gjorde det ont.

Det visade sig sen vara en komplicerad handledsfraktur. Så helgen blev inte alls vad jag tänkt mig…

Men nu är jag på bättringsvägen och räknar ned till att få bort spikarna som håller ihop alla benbitar och att byta klumpgipset mot en mer våranpassad lättare variant.

Ihopspikad arm

På vilket sätt vill du nu varna dina medmänniskor för att inte hamna i samma situation?

Jag planerar att till nästa halksäsong lansera ”halkfria foppatofflor”. Räknar med tunga sponsorer som de större försäkringsbolagen och ortopedavdelningarna på landets mest belastade sjukhus.

foppa

Annars skulle du varit i full gång på jobbet – vad missar du nu?

Åh, jag missar inte så mycket, med mobiltelefoner och datorer kan man ju jobba ändå. Jag håller ställningarna (och väljer att ägna mig åt det nödvändigaste och det roligaste, det andra får vänta.)

Måste du jobba ikapp när du nu kommer tillbaka eller har du fina kollegor som ställer upp?

Jag har fantastiska medarbetare, nästan 80 faktiskt. Dom håller skutan flytande.

Nu har du kanske fått tid över för något du normalt inte skulle gjort i hemmet – eller måste du sitta helt still nu?

Tid…jag har under de senaste tre veckorna haft oceaner av tid till mitt förfogande – och så är jag totalt handikappad! Kan ju inte göra någonting som kräver två händer – och det är oanat mycket, ska du veta! Så jag läser.

Och tittar på dag-TV – jösses, vad många underliga människor och djur det finns här på jorden!

12191520_865805050203231_4756690312824015013_n

Hur trivs du där i Uttranhuset – är grannarna snälla?

Jag älskar vårt lilla Uttranhus, här trivs jag! Och vi har många trevliga grannar. De flesta heter Janne och Lennart. Och så har vi ett fantastiskt djurliv här på Torpvägen, rådjur, rävar, en och annan älg (!) och så grannens höns.

Höns

Till och från jobbet (när du nu inte är sjukskriven) är det bil som gäller eller finns det fina kollektivbuss möjligheter?

Jag kör själv, det går att åka kollektivt, men det tar tid. Och så far jag runt så mycket på dagarna, så det lir enklast och mest tidseffektivt med bilen.

Det sägs ibland att stockholmare är så stressade – och jag vet varför. Dom lägger så mycket tid på att resa till och från sina jobb, så det blir så bråttom med allt under resten av dagen!

Hur trivs du med naturen kring dig, det är ju inte så långt till Östersjön, eller blir det ”bara” bad i badtunna fortfarande!?

”Once a country girl”, vet du… Jag älskar naturen. Och jag har ändå storsta’n nära. Perfekt. Badtunnan har gått varm i vinter, men jag hoppas sommaren bjuder på många havsbad.

Solen har börjat titta fram ordentligt nu – hur yttrar sig vårkänslorna hos dig?

Jag fick riktiga vårkänslor häromdagen när jag hörde grannens tupp gala för första gången i år. Så fort man kan börja ana att våren är på väg vill jag ut! Få sol på näsan, städa bort vintern både ute och inne.

Odla! I år ska vi odla i Uttranhusets trädgård, och allt ska gå att äta! Maken har ett fint utekök som visserligen använts hela vintern, men nu längtar vi efter ljusa ljumma kvällar och att få njuta ute.

uttran grill

Och så längtar jag hem till ön, det har inte blivit så många hemvändor ännu, det är liksom fullt upp ändå.

När det gäller musik så är du ju en älskare av stora konserter och biljetterna till Bruce i sommar är förstås fixade!?

Det kan du fethaja! Det var ett av de värre biljettköpsracen jag varit med om – och jag har varit med om många – men jag hade tur och fick biljetter. Ullevi på midsommardagen. Det kan bara bli succé.

Bruce

Vilka övriga konserter och festivaler har du planer på?

Musikåret 2016 är fortfarande under uppbyggnad. Juni blir en tung månad, inleder med att åka till Prag för att se MUSE spela där.

Sen är det ju The Boss till midsommar. Troligen klämmer jag och Den Enfödde Sonen därefter in Rammstein på Bråvalla, innan det är dags för Coldplay i början av juli.

Men innan allt detta blir det några sköna klubbspelningar, bland annat med vännerna i gotländska Rebels som gästar Kgl Hufvudstaden för en spelning i maj.

Och på självaste Valborgsmässoafton spelar maken och hans kumpaner i tributebandet ”I väntan på Torsson”. Du vet Torsson – ”det spelades bättre boll på Gunnar Norddahls tid”? ”I väntan på Torsson” hedrar en låtskatt med lite tyngre komp än originalet. Maken sjunger. Och spelar kazoo. Det blir kanon.

ivpt

Musik i hemmet då, vem lyssnar du helst på i kurerande syfte?

Oh, allt möjligt. Just nu mycket Muse, Coldplay, Foo Fighters, Adele… Och så har Den Enfödde introducerat mig för Rise against. Och igår lyssnade jag igenom hela Kristina från Duvemåla. Det finns så mycket bra musik!

Brukar du gå omkring och gnola på nån låt så du och omgivningen blir extra glad?

Jag försöker väl behärska mig när jag är bland folk, men du ska bara veta hur bra jag sjunger när ingen lyssnar!

Ett tag så skämde du bort oss Glada Gotland läsare med goda fina vintips – är det möjligt att du har något tips som passar till vårsmakerna?

Har precis varit och fyllt på förrådet, faktiskt. Rekommenderar #12000 Saint Claire’s Vicar’s Choice.

En superfräsch Sauvignon Blanc som smakar fläder. Sommar i en flaska, passar utmärkt till såväl en grillad tonfiskbit som till att sitta i tofflorna och smutta på framför Så ska det låta.

368629

Sist men inte minst – nu kom ju ditt stopp överraskande ofrivilligt, men har du kunnat njuta av av din lediga tid utan dåligt samvete och prestationsångest?

Jag har ytterst sällan dåligt samvete och aldrig prestationsångest. Men njuta – icke. De senaste tre veckorna har varit på tok för enahanda för mig.

maria närbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *