Pelles säkra Popgisstips: ”Våga svara det man tänker…”

Hallå där Pelle Ljunggren… 

…hur går det för dig och övriga i arrangörsstaben Doctor Zoom & The Sonic Boom för Popgiss 2014 börjar alla frågor bli klara?

– ”Det flyter på fint, nu är det lite finjusteringar bara.”

Vad var den bidragande orsaken som gjorde att ni gick och vann för två år sedan, tur, skicklighet eller poptoppform så ni nu har förmånen att ställa deltagarna på ”svåra” (?) popprov?

– ”Vi har äntligen hittat en ordinarie fjärde medlem, Lasse, och är nu fyra starka popgissare som respekterar varandra och samarbetar utmärkt.”

Hur har jobbet gått till nu när ni tillverkar finurliga frågor, har var och en av er suttit hemma på kammaren eller har ni haft många gemensamma kreativa möten?

– ”Det som är lite speciellt med vårt lag är att vi är väldigt utspridda, jag själv bor i Höga Kusten, Tobbe flyttade till Paris förra året, Lasse bor i Stockholm och Fredrik är den enda som bor på Gotland! Så vi har suttit på varsin kammare och mailat intensivt till varandra.”

Kan de tävlande vänta sig några helt nya överraskande kategorier eller är det välkända Popgisskonceptet som gäller?

– ”Själva konceptet är det samma, däremot kan det bli en hel del överraskande låtval.”

Hur mycket av frågorna tar upp era egna musikfavoriter eller försöker ni få in en spegling av pop & rock från alla genrer?

– ”Det där är ju hela tiden en svår balansgång. Målet är att få till en bra tävling som passar så många som möjligt, med bra bredd och underhållande musik. Jag har väldigt många ”absoluta favoriter”, vissa är med, vissa passar inte in eller får helt enkelt inte plats.”

Ni är ju själva döpta efter ett av Bruce Springsteens tidiga band, kan vi vänta oss extra mycket ”brusiga” spår nu – och/eller är det ett rengöringsmedel som garanterar rent spel?

– ”Ha ha, snarare en superhjälte som kämpar för god smak!”

Sonci boom spray

Vilken artist och/eller band är din egen absoluta favorit?

– ”Som sagt, jag har många ”absoluta favoriter”. Till exempel Dylan, Anders F Rönnblom och Slayer”

Och vilken är världens bästa rocklåt tycker du?

– ”Victim of changes” – med Judas Priest”

Det har redan kommit in nästan 50 anmälda 4-mannalag…finns det fortfarande chans att anmäla sig, när är sista dagen för det?

– ”49 lag hittills ja. Absolut! Man kan anmäla sig ända fram till den 28:e februari.”

Varför är det sånt här stort intresse för denna typ av frågeport tror du?

– ”Popgiss har med åren blivit en väldigt bra tävlingsform som passar många. En bra idé som har vårdats och utvecklats. Vi tackar Tobbe Stuhre för det! Det intressanta i sammanhanget är att intresset är så stort just på Gotland. Det finns, vad jag vet, inget liknande, lika stort arrangemang någon annanstans i Sverige.”

Vad behöver de som kanske inte har varit med förr speciellt tänka eller träna på inför start?

– ”Teambuilding! Samarbete inom laget är mycket viktigt. Våga svara det man tänker, det kommer inte vara så svårt som vissa tror. Vi har ansträngt oss för att göra det lättaste popgisset hittills!

Pelle pop

Är det fina priser det tävlas om i dessa sammanhang eller är det äran samt att ha en trevlig kväll som gäller?

– ”Äran betyder mycket i dessa sammanhang.. Men det blir givetvis en del fina priser till topp-trion i alla fall, vi håller på och jagar sponsorer. Om någon gärna vill bidra med priser, kontakta Örjan Hillbom. Popgiss har blivit ett ganska stort arrangemang så vi har valt att ta hjälp med alla praktiska detaljer av Örjan, så att vi kan koncentrera oss på det roliga – musiken. Ett tips till framtida vinnare.”

Det är förresten inte bara ett datum som är aktuellt nu i vår, när är det dags för de två återstående omgångarna och går alla vidare eller blir det nån typ av utslagning samt finalspel i slutet?

– ”Det hela avgörs i tre omgångar: 8/3, 29/3 och 26/4. Det blir ingen final utan alla lag är med ända till slutet! Mer info på hemsidan”

Förutom alla era frågor kommer det bli någon pausunderhållning eller annat gott att njuta av under eftermiddagens/kvällens lopp på Restaurang Hwitstjärna i Visby?

– ”Det är frågorna som är underhållningen. Det kommer inte hinnas med så mycket annat. Det kommer att serveras god mat och dryck till bra priser. Nytt för i år är att det kommer att säljas ett häfte med mat –och ölbiljetter till bättre pris för att det ska gå smidigare i baren. Hwitstjärna har nyligen bytt ägare. Som av en händelse är det bl a min bror och hans fru som har köpt det. Så jag känner mig säker på att det blir bra mat i alla fall.”

Sist men inte minst vem tror du ligger bra till för att vinna i år och får stora äran att arrangera stora Popgisset2016?

– ”Vi har valt så pass annorlunda låtar jämfört med tidigare giss så det kan bli i stort sett vem som helst. Vi hoppas på nåt nytt lag. Man skulle kunna tro att det är Looservill USA:s tur att vinna, men dom har inte ens anmält sig än! Själv sätter jag en slant på killarna i Pudas Priest, dom har visat stark form under försäsongen.”

Popgiss 1

 http://www.popgiss.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *