Thomas trivs som Blondie

Hello there Mr. Lönnhammar…

…hur och när fick du ditt smeknamn ”Blondie”?

– Det var 1982 jag och en vän skulle gå på en konsert med Neon Leon en rock snubbe från New York som skulle lira på klubben Garage vid Kungsträdgården i Stockholm. Vi gled in på haket och vid ett bord i mörkret satt en snubbe som vinkade till mig och frågade

”Hey Blondie… do you got some speed for me” 

– Jag vände mig om till min vän och frågade ”Micke ser jag ut som en knarklangare”!? Min vän sa  -”Fan det där är ju Johnny Thunders från legendariska Rockbandet New York Dolls” !! Senare på kvällen räddade vi två Johnny från att få stryk på toaletten, ja sen så blev jag Blondie…

Blondie med Blondie

Och när fick du smak för det här med rock ´n` roll?

– Jag var nog tio, fick en trave med singlar av min pappa, det va Chuck Berry, Bo Diddley, Elvis och en massa Rythm Blues artister. Jag hade en sån där skivspelare med en högtalare i locket, jag spelade dom där singlarna om och om igen. Men 1973 så köpte jag min första egna skiva med David Bowie, ”Rebel, Rebel” det var på Gunnars Hörna i Södertälje, klassisk skivaffär för Täljeborna.

Du spelar trummor i gruppen Jivin Sister Fanny, ett låtnamn från Rolling Stones,varför heter ni så?

– Legenden säger att Mick Jagger hittade på ordet för en viss typ av groupies som stod på första raden och försökte greppa hans manlighet.. ”she´s just a Jivin Sister Fanny haha”

Blondie Jivin Sister Fanny

Jivin Sister Fanny är från vänster: Blondie – trummor. Per – gitarr. Pelle – gitarr. Mats- bas

 

Berätta om de artister/grupper som betyder allra mest för dig!?

– Oj det är många men Rolling Stones absolut Bowie , Lou Reed, New York Dolls, Roxy Music, T. Rex, Mott the Hoople, Ramones, The Faces, Iggy and The Stooges med flera.

Har du någon riktig favorit låt som du gärna återkommer till gång på gång?

– Lite otippat men en låt som alltid gör mig glad är ”Take It Easy” med The Eagles!!

Vilken är världens bästa platta?

– ”Exile On Main Street” med Rolling Stones

Du har en hel del tatueringar på din kropp, när började du med det och vilken är du mest nöjd med?

– Min första gjorde jag när jag var 18 år det var 1981 hos Doc Forrest i Aspudden han var den enda tatueraren som fanns i Stockholm då. Den jag är mest stolt över är nog min ryggtatuering på David Bowie, Lou Reed och Iggy Pop.

Blondie tatueringar

Du brukar vara discjockey ibland, finns det nån låt som ibland kommer upp som önskemål och som du vägrar att spela!?

– En låt som folk folk ofta vill höra är ”Highway To Hell” med AC/DC det är väl all öl i kroppen som kräver den då, en låt som jag vägrar spela är ”Summer Of 69” med Bryan Adams.

Vad är det med musik som ger dig en kick och glädje?

– Det finns musik för alla slags känslotillstånd och vissa låtar förhöjer dessa dom kan göra dig ännu gladare ta dig genom sorg vara som ett slags balsam för själen.

När du inte sysslar med musiken, vad gör du då?

– Umgås med min dotter Tindra, hänger med lite goda vänner, sitter ofta på cafe bageriet med en kaffe och ett korsord...jag är galen i korsord…det håller liksom hjärnan i gång

Har du någon hobby, samlarmani och/eller lite dold talang!?

– Jag samlar på vinylskivor givetvis, sen tycker jag om att läsa om historia, mycket militäria och om religon samt en jäklans massa rock biografier blir det. Dold talang!?  Ja jag är jävel på bordtennis haha!!

Och i yrkeslivet, vad pysslar du med där?

– Jag har i dagsläget två jobb, ett dag jobb på Transportstyrelsen sen är jag delägare i Restuarangen Hammersmith Odeon i Visby ett ställe med rock n roll käk och bra live musik.

Var på Gotland befinner du dig helst när du är på din absoluta favorit ö plats!?

– Stenkyrka och Lickershamn eller Ireviken fantastiska ställen!

Vad är det som är så speciellt med Visby och Gotland?

– Allt ..arkitekturen, människorna naturen, jag älskar att bo på en ö överhuvudtaget. Jag bodde på Island ett tag..och ö liv passar mig som handen i handsken.

Blondie på sten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *