Bu eller Bäää för Gotlandsquizet!? Vad hände sen…

I början av året så släpptes en praktisk liten kortlek med många spännande frågor i olika kategorier och svårighetsgrader – ett spel för oss som älskar Gotland – som det står på asken.

Nu frågor vi oss blev det BU eller Bääääää!?

Gotlandsquizet

Vad hände sen… 

…hur har det gått med försäljningen av Gotlandsquizet sedan släppet i början på året?

Det har gått jättebra och vi är så himla glada över att så många butiker, hotell, fik, museer, restauranger med mer på ön har valt att sälja vårt spel så att vi tillsammans kan sprida ö-kunskap och inspiration till såväl gotlänningar som fastlänningar.

Just nu håller vi på att trycka upp en omgång till och vi välkomnar såklart gärna fler återförsäljare från hela ön.

Hur har ni marknadsför det?

Vi har inte gjort så mycket mycket marknadsföring utöver att vi har Facebook och Instagram. Våra återförsäljare är vår allra bästa marknadsföringskanal och de berättar både via sina hemsidor och sociala medier men främst i butikerna om spelet.

I somras hade vi också ett samarbete med Gotlands Media där vårt spel ingick i en av deras kampanjer som riktade sig till potentiella nya läsare och trogna prenumeranter.

 Var finns det att köpa idag?

Gotlandsquizet finns idag hos över 20 återförsäljare på ön. Bland dessa har vi Akantus, Kränku, Leva Kungslador, Wessmans bokhandel, Bergmancenter på Fårö, Hemse Krut och Pappershandel, Gotlands Museum, Bungenäs och många fler.

Hela listan finns på www.gotlandsquizet.se

 Hur har de som redan köpt gillat frågorna?

Frågorna i har blivit väl emottagna! Många uppskattar att vi har frågor i tre svårighetsgrader och att vi har fyra kategorier. Då kan de flesta få glänsa lite extra på något område :).

Att vi också bjuder på lite extra kunskap och fakta har vi fått mycket beröm för. Det känns verkligen fantastiskt roligt när människor hör av sig och berättar vad de tycker om spelet.

Är det någon speciell fråga som varit väldigt klurig och många gått bet på?

De svåra frågorna är ju ganska knepiga och vissa av dem tror vi bara riktiga Gotlandskännare och inbitna öbor vet svaret på.

Ett exempel ur naturkategorin är ”Fagningsblomma kallas en av blommorna som växer på gotländska ängen. Vilken?”

Svar: Vitsippa. När den blommar är det dags att faga änget.

Det innebär att man räfsar bort löv och kvistar som fallit ned på marken. På så sätt gynnas tillväxten av gräs och örter.”

I kulturkategorin gäller det är ha koll på öns många konstnärer, författare och designers av olika slag. Det är knepigt men också inspirerande att få veta mer om talangerna från ön!

Den finns i engelsk version också – planeras även andra språk?

Ja, eller snart gör den det! Vi håller som bäst på att slutför arbetet med översättningen av frågorna. Vi kommer lansera den engelska version innan Påsken 2016.

Det vore såklart roligt att kunna erbjuda andra språk men vi får ta en sak i taget.

 Vad är den stora fördelen med detta spel?

Gotlandsquizet är lätt att ta med sig, vackert formgett och anpassat för att kunna spelas av människor i alla åldrar (över 5 år) då vi har tre svårighetsgrader på frågorna.

 Vilken fråga tror du/ni Tomten gillar bäst!?

Vi tror att Tomten kommer älska Mat och dryck-kategorin lite extra. ”Vad är strunkamos” Svar: Rotmos.

Eller frågan som är lite svårare och lyder så här: ”Kärt barn har många namn: koppingahuvuden, toskboddar, krupphuvuden eller kruppbåddar kallas rätten men vad är det för något?

Svar: Torskhuvuden fyllda med torsklever, rågmjöl, vetemjöl, ägg och gräslök. Rätten åt på Gotland långt in på 1900-talet, särskilt på landsbygden.

Gotlands quizet inslaget

Foto: Små Ting Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *